5. Online aukció

2022. máj. 28. - 2022. jún. 08.
2022. május 28. - 2022. június 08.
Online aukció

5. Online aukció leütési listája:

átlapozom a LEÜTÉSI LISTát

 

5. Online aukció időpontja: 2022. május 28. - június 8.
Az aukción május 28-án, szombaton 10 órától június 8-án, szerdán 19 óráig lehet licitálni. A tételek 20 másodperces időközönként kerülnek automatikusan leütésre.

Típusa: online aukció (axioart.com)

Aukciós kiállítás ideje: 2022. május 28. - június 8., hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-14 óráig 

Aukciós kiállítás helyszíne: BÁV ART Aukciósház és Galéria, 1055 Budapest, Szent István körút 3.

UGRÁS A KATALÓGUSRA

LETÖLTÖM A KATALÓGUST

licitálok az axioart.com oldalán

 

Júniusi online aukciónkon leginkább a kedvező árú, igényes és értékálló alkotásokat keresőknek kedveskedünk. Az árverése kerülő műtárgyakra és festményekre 10 napon keresztül licitálhatnak az axioart.com oldalán. A festménykollekció egyik izgalmas alkotása Glatz Oszkár Testvérek című 480 ezer forintról induló olajképe. A naturalista nagybányai posztimpresszionista stílusban alkotó mester egyik erőssége volt a táj és az ember kapcsolatának ábrázolása és a népviseletek megörökítése. Kedvenc témája az idilli vidéki élet, amelyet egy Nógrád megyei falu, Buják lakói ihlettek. Az árverésen megjelenik a vidék mellett a főváros is, Szabó Vladimir Budai Vár című festményére 280 ezer forinttól lehet licitálni.

 

   

A modern képek közül érdemes lesz licitálni Korga György Ikebana című képére is. A festő Japánban járt tanulmányúton, amely nem csak témáiban, így ikebana sorozatában érhető tetten, de stílusára is nagy hatással volt. Apólékosan kidolgozott, koloritokban gazdag képeiben azonban nem csak a realitás, hanem a jelenségek mögötti összefüggéseket is kutatja. Az 1970-es években festett ikebanái is ezt a témát: a természet és az ember összhangját jelenítik meg.

„A tárgyak nemcsak túlélnek bennünket, de azok örökítik a tudást, a kultúrát"- állította Birkás István, festő- és szobrászművész, aki a dunaújvárosi Amatőr Műhely megalapításával a kortárs képzőművészet megismertetését tűzte ki céljának. Az Okker jeles kép című, vegyestechnikával készült alkotásában kedvenc témáját, a tárgyak létezésének és az emberi élet hosszának eltérő időléptékét feszegeti. Az embert túlélő tárgyak művekbe emelésével egyfajta korlenyomatot alkotott, amelyre most 150 ezer forintól lehet licitálni.

 

   

A műtárgyak között gazdag Zsolnay-kerámia választékot találunk. Az anyagban többek között egy feltehetően Sikorski Tádé formaterve alapján készült porcelánfajansz díszváza is szerepel. A 65 ezer forintról induló, virágmotívumokkal díszített alkotást az áttört, ún. halhólyag díszítése teszi különlegessé. Egy másik, szintén az 1880-as években, Fischer Ignác által készített, falusi jelentet ábrázoló díszváza színes zománc és aranybrokát díszítésével jól példázza a Zsolnay-gyár sokszínűségét. A modern porcelánok között 250 ezer forinttól licitálhatnak Szász Endre dekorjával díszített hollóházi teáskészletre is.

licitálok az axioart.com oldalán

   

A kínálatban helyet kaptak az ezüst asztali tárgyak is, így például ez az 1880 körül Bécsben készült kávéskanna. A gazdagon díszített, körte formájú kanna kikiáltási ára 140 ezer forint. Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szobrok közül is csemegézhetnek az érdeklődők. Gémes Gindert Péter klasszikus témájú, Anyaság című márványszobra 220 ezer forinttól várja majd a liciteket az axioart.com-on.

   

A közel 60 tételt számláló ékszerkollekcióban a főszerepet a klasszikus, valódi drágakövekkel ékített alapdarabok: fülbevalók, gyűrűk és nyakláncok játszák. A nyár beköszönte megtöri a briliánsok egyeduralmát is, és végre előtérbe kerülnek a színes drágakövek: az akvamarin, smaragd, ametiszt, opál vagy éppen a tahiti gyöngyök is.  Az online árverés egyik kiemelt tétele lesz ez a 680 ezer forint kikiáltási árú  akvamarin gyűrű, valamint ez a 200 ezer forintról induló ametiszt fülbevaló is.

 

   

licitálok az axioart.com oldalán

A mindig népszerű art deco ékszerek kedvelőinek is kedveskedtek a BÁV szakértői: többek között egy 0,6 karátnyi briliánssal és gyémánttal ékített gyűrűre,vagy erre az art deco nyakláncra is licitálhatnak. 

   

 

licitálok az axioart.com oldalán

   

A kollekcióban bőven találhatóak kedvező árú, briliánssal ékített gyűrűk, karkötők és fülbevalók, de egy Zenith arany zsebóra, valamint egy 1920-ból származó ezüst színházi táska és a hozzá tartozó pénztárca is színesíti a kínálatot. Előbbire 460 ezer, utóbbira 34 ezer forinttól licitálhatnak.

  

online árverési feltételek