A BÁV 250 kiállítás kiemelt tárgyai

A különleges esztétikum, az alapos kidolgozás, a művészi mondanivaló fokozódik, amikor az idő múlásával történetek is kapcsolódnak a tárgyakhoz. A 250 éves BÁV őszi kiállításán több olyan iparművészeti alkotást és műtárgyat is láthatunk, amelyek mögött izgalmas sztorik vagy alkotói életutak bújnak meg. Most ezek nyomába eredünk.

A női szépség dicsérete! Fedezd fel a BÁV őszi kiállításán a különleges alkotásokat, amelyek a női szépséget ünneplik. Csodáld meg Gádor István Jugendstil kaspóját, amely a női szépség témáját járja körül, egy varázslatos utazás a szépség világába!

Nehézsúlyú szépség! Fedezd fel a BÁV őszi kiállításán Johann Georg Hann ezüst levesestálját, amelynek súlya közelíti a 10 kilogrammot. Ez a lenyűgöző alkotás a klasszicista motívumok és a gondos kidolgozás tökéletes összhangját mutatja.

Történelmi szelfi a BÁV őszi kiállításán! Fedezd fel Székely Bertalan Önarcképét, amely egy lenyűgöző festmény a 19. századi magyar romantika egyik legjelentősebb festőjétől. Ez a művészien megformált önarckép mélyen ábrázolja a festő lelki világát és a környezetében élő embereket.

Színpompás vidék a BÁV őszi kiállításán! Fedezd fel Fischer Emil vázát, amely Pálinkás Béla tervei alapján készült. Ez a lenyűgöző kerámia alkotás élénk színekkel festett jeleneteket ábrázol, amelyek a falusi életet tükrözik.

Schönbauer Henrik Kőgörgető című szobra valóban kicsi, de erős. Ez a bronzszobor 1919-ben készült és megtalálható a Magyar Nemzeti Galériában. Az alkotás tökéletesen megjeleníti a fizikai erőt és a mozgás dinamizmusát. A Kőgörgető részletesen ábrázolja az emberi izmokat és bemutatja a görgető test erőfeszítéseit. Ez a lenyűgöző alkotás a művész tehetségét és a test anatómiájának nagyszerűségét tükrözi.