PODCAST

Podcast
A „Senki többet, harmadszor” a BÁV saját gyártású új podcast sorozata, amely közérthető stílusban, lebilincselő sztorikkal mutatja be a műkincskereskedelem világát. Egy izgalmas sorozat, amely minden hétfőn új epizóddal vár! Ne maradj le! Tarts velünk hétről hétre!

1.epizód

Az alapok - gyűjtő, gyűjtemény, gyűjtés
Műsorunk első epizódjában a műkereskedelemhez kapcsolódó alapfogalmakról esik szó, megismerhetjük, mi is pontosan a műtárgy, és mi különbözteti meg a gyűjtőt a befektetőtől. Megvizsgáljuk, mi tesz egy gyűjteményt igazán értékessé, és milyen kérdéseket érdemes feltenni, illetve melyeket érdemes elkerülni. A válaszokat Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója adja meg nekünk.

Spotify:  SpoTIFY

Youtube: Youtube

2. epizód

BÁV történelem - zálogház történelem
Legújabb epizódunkban a műkereskedelem történelmébe kalauzolunk el Benneteket. Megismerhetitek, hol kapcsolódik be a történetünkbe a záloghitel, és a zálogház, amelyet még maga Mária Terézia alapított 1773-ban. Mikortól beszélhetünk műtárgyról és milyen szerepet játszik mindez a gyűjtők és a kereskedők életében. Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója ismét segítségünkre lesz a témában.

Spotify:  SPOTIFY

Youtube: Youtube

3. epizód

Árverések evolúciója - zálogból művészeti aukció
Ismét izgalmas utazásra invitálunk mindenkit. Arról beszélgetünk, hogyan válik valaki gyűjtővé. A mai adásban aukciók történetét és fejlődését vesszük górcső alá, Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója segítségével. Megismerjük, hogyan alakultak ki az első aukciók, a tematikus árverések, majd végül a művészeti aukciók, mikor és miért kezdtek el koppanni a kalapácsok.

Spotify:  SPOTIFY

Youtube: Youtube

4. epizód

Aukció - mi történik az árverésen

Ma betekintést nyerünk a kulisszák mögé, és kiderül, hogy valójában hogyan zajlik egy aukció. Ki mondja meg a kikiáltási árat, és miért olyan fontos ez a folyamat? Mindezekre a kérdésekre választ ad Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója.

Spotify:  SPOTIFY

Youtube: Youtube

5. epizód

Hamisítás 1. - Hírhedt esetek

Ma egy olyan témával foglalkozunk, amely napjaink műkereskedelmének egyik legnagyobb kihívása: a hamisítás. Ahhoz, hogy igazi gyűjtőkké váljunk, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk ezzel a problémával. A hamisítás meghatározása látszólag egyszerű, de valójában jóval bonyolultabb kérdésről van szó. Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója ezúttal is velünk lesz, hogy segítsen eligazodni ebben a nehéz témában.

Spotify:  SPOTIFY

Youtube: Youtube