PODCAST

Podcast
A „Senki többet, harmadszor” a BÁV saját gyártású új podcast sorozata, amely közérthető stílusban, lebilincselő sztorikkal mutatja be a műkincskereskedelem világát. Egy izgalmas sorozat, amely minden hétfőn új epizóddal vár! Ne maradj le! Tarts velünk hétről hétre!

1.epizód

Az alapok - gyűjtő, gyűjtemény, gyűjtés
Műsorunk első epizódjában a műkereskedelemhez kapcsolódó alapfogalmakról esik szó, megismerhetjük, mi is pontosan a műtárgy, és mi különbözteti meg a gyűjtőt a befektetőtől. Megvizsgáljuk, mi tesz egy gyűjteményt igazán értékessé, és milyen kérdéseket érdemes feltenni, illetve melyeket érdemes elkerülni. A válaszokat Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója adja meg nekünk.

Spotify:  SpoTIFY

Youtube: Youtube

2. epizód

BÁV történelem - zálogház történelem
Legújabb epizódunkban a műkereskedelem történelmébe kalauzolunk el Benneteket. Megismerhetitek, hol kapcsolódik be a történetünkbe a záloghitel, és a zálogház, amelyet még maga Mária Terézia alapított 1773-ban. Mikortól beszélhetünk műtárgyról és milyen szerepet játszik mindez a gyűjtők és a kereskedők életében. Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója ismét segítségünkre lesz a témában.

Spotify:  SPOTIFY

Youtube: Youtube

A következő epizódok:

MÁJUS 6.
Árverések evolúciója - zálogból művészeti aukció
Ismét izgalmas utazásra invitálunk mindenkit. Arról beszélgetünk, hogyan válik valaki gyűjtővé. A mai adásban aukciók történetét és fejlődését vesszük górcső alá, Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti igazgatója segítségével. Megismerjük, hogyan alakultak ki az első aukciók, a tematikus árverések, majd végül a művészeti aukciók, mikor és miért kezdtek el koppanni a kalapácsok.