76. Művészeti Aukció ékszer és ezüst műtárgy

2020. szeptember 29. 18:00 - 21.00
MOM Kult
Aukció
Az őszi árverés ékszeranyagában a 30-as, 40-es évek ékszerremekei mellett felvonulnak a finom, minőségi alapdarabok, a befektetésre is kiváló brilles ékszerek, valamint a luxusmárkák ékszercsodái is. Jó alkalom lesz ez azoknak, akik eddig csak a kirakatokban csodálhatták meg a nagy ékszerházak alkotásait, de nem is álmodhattak arról, hogy egy-egy ikonikus modellt megvásároljanak.

Az őszi árverés ékszeranyagában a 30-as, 40-es évek ékszerremekei mellett felvonulnak a finom, minőségi alapdarabok, a befektetésre is kiváló brilles ékszerek, valamint a luxusmárkák ékszercsodái is. Jó alkalom lesz ez azoknak, akik eddig csak a kirakatokban csodálhatták meg a nagy ékszerházak alkotásait, de nem is álmodhattak arról, hogy egy-egy ikonikus modellt megvásároljanak. Ezek közül talán a legismertebb a Cartier hajlított szög elnevezésű karkötője, amely a 90-es évek óta hódít. A könnyen viselhető karék tökéletes formatervezése miatt szinte minden sztár ékszerdobozában megtalálható. A jelenlegi, kb. 2 millió forintos bolti árával szemben 850 ezer forintos kikiáltási árral indul az aukción. Igazi licitharcok alakultak ki az utóbbi években a Bvlgari ékszerekért, most többek között az ékszerház jelképének számító kígyó formájú fülbevaló is kalapács alá kerül. A Tiffany & Co. leghíresebb tervezőjétől, Elsa Perettitől, a hullámok ihlette nyakékre és a hozzá tartozó karékre 900 ezer forintról lehet licitálni. Utóbbi az elmúlt években egyre divatosabbá vált látványékszerek közé tartozik, amelyek először a fast fashion üzletekben jelentek meg, nem véletlenül, hiszen nemesfémből készítve, valódi kövekkel díszítve már csak a kivételezettek engedhetik meg maguknak. Ezek az időtlen darabok ráadásul a befektetők kedvencei is.

https://www.youtube.com/watch?v=PKdUOuErprw&feature=emb_logo

 

Az ékszernap csúcspontja a Van Cleef & Arpels különleges, csavart karika fülbevalója lesz, amelynek belső és külső ívét a tervezője 54 darab, mintegy 8 karátnyi tökéletes baguette és kerek csiszolású briliánssal díszített. A márka híres arról, hogy minden darabja kézzel, limitált kiadásban készül. A minőségi eleganciáért legkevesebb 3 millió forintot kell majd fizetni. Aki a fülbevalóhoz illő fehérarany, 161 darab és közel 10 karátnyi briliánssal ékített nyakéket is szeretné felvenni, annak további 3,6 millió forinttal kell készülnie az aukcióra.

 

A szokásosnál is gazdagabb ezüstnapon minden bizonnyal sokan fognak licitálni azért a három darabos Tiffany tálalóért, amely japonizáló díszítésével minden karácsonyi asztal különleges ékessége lehet. A kifinomult asztali ezüstök: kínálók, fűszertartók és cukordobozok mellett olyan gyűjtői csemegék is találhatóak az anyagban, mint egy 1750-ben készült lengyel barokk gyertyatartó, vagy egy 18. század végi, gazdagon díszített bécsi cukorurna.

 

https://www.youtube.com/watch?v=CAiloaO2v2I&feature=emb_logo

 

Helyszín