Art and Antique művészeti kiállítás és vásár

2023. márc. 02. - 2023. márc. 05.
2023. március 02. - 2023. március 05.
Kiállítás
Az Art and Antique egy olyan kortárs és klasszikus művészeti kiállítás és vásár, ahol több mint 30, a legnevesebb aukciósházak és galériák állítják ki különleges festményeiket, műtárgyaikat.

2023. március 2-5. között megrendezendő Art and Antique kiállításon és vásáron kiemelkedő kvalitású ékszerekkel, műtárgyakkal és festményekkel várjuk a látogatókat a Bálna Budapestben, közvetlenül a bejáratnál elhelyezkedő standunkon. Idén kiemelt hangsúlyt helyezünk a 2023. március 22-ei 17. Grafikai aukció anyagára, megmutatva ezzel a BÁV ART Aukciósház és Galéria sokszínűségét.  Emellett standunkon megosztjuk az idei aukciós naptárunkat, és bepillantást engedünk a tavaly áprilisban felújított aukciósházunk enteriőrjébe is.

   

BÁV ART Aukciósház és galéria standja 2022-ben az Art and Antique kiállítás és vásáron

Az eseményen a látogatóknak többek között lehetőségük lesz nem csak közelről megnézni, hanem akár fel is próbálni és megvásárolni ezt a 14 karátos, 10 brillel gazdag arany gyűrűt. Ennek a csodás darabnak az egyedi védjegye az ibolyakék drágakő, a tanzanit, mely nevét nem véletlenül Tanzániáról kapta, hiszen csak ott található meg. A kő különleges tulajdonsága az ún. pleokroizmus, ami lehetővé teszi, hogy más szögből nézve más-más kék árnyalatot mutat.

Aukciós kínálatunk sokszínűségének részeként luxusóra kínálatunk egy-egy kiemelt darabja is tulajdonosát keresi standunkon. Az itt látható fehérarany óra egy igazán elegáns stílust képvisel. Az IWC pilótaórájának limitált példányszámú szériáját Antoine de Saint-Exupéry írónak és pilótának és költőnek szentelték az „Éjszakai repülés” című, először 1931-ben megjelent regényének 75. évfordulója alkalmából. Jellemző jegye Antoine de Saint-Exupéry aláírásának kezdő „A” betűjét tartalmazó számlap.

A tavaly felújított Szent István körúti BÁV ART Aukciósházban és Galériában az év bármely napján egyedi műtárgyakkal találkozhatunk. A kiállítás ideje alatt P. Benkő Ilona, Munkácsy Mihály-díjas magyar iparművész, keramikus több alkotását sorakoztatjuk fel. Továbbá látható lesz ez a tekinteteket vonzó, vadludak ábrázoló szecessziós virágtartó díszedény is.

Festmény kínálatunkat az eseményen többek között ez a Kondor Béla festmény fogja képviselni. A pestszentlőrinci születésű művész festészetét jellemző erőteljes vonalak itt is megjelennek. Miközben a mély belső átélés az egymáshoz kapcsolódó szimbólumrendszer formájában ölt testet. 

A március 22-én megrendezésre kerülő Grafikai aukció anyagának részét képezi Salvador Dali Akt fátyollal című grafikája, amit az Art&Antique kiállításon megmutatunk már a nagyközönségnek. Ebből a litográfiából 300 darab készült ez a 214 példány. Az alkotás magán viseli a szürrealista mester egyedi alkotásmódját, mely a modern művészet ikonikus eleme.

A vásár négy napján a belépőjegy megvásárlásával lehetőség van népszerű ingyenes tárlatvezetéseken résztvenni, magyar és angol nyelven. 

A helyszín

A Bálna (1093 Fővámtér 11-12.) kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum. Találkozóhely és élménypont. Összeköti a Belvárost Belső- Ferencvárossal, a turisztikai övezetet a gasztrozónával. Budapesten egyedülálló módon teremt közvetlen kapcsolatot a Dunával. Meghatározó látvány/látványosság, ahogy a főváros is – a Bálnából nézve.
Az épület önmagában egyesíti a különböző korok építészeti jellemzőit. A műemlék jellegű, 1881-ben átadott téglaszerkezetű raktárépületeket és a múlt század szerkezeteire jellemző vasbetont számítógéppel tervezett, XXI. századi acél-üveg héj öleli át. Tovább a Bálna honlapjára!

Nyitvatartás

2023. március 2-5., csütörtöktől szombatig 10:00-19:00, vasárnap 10:00-18:00

Jegyárak

Diákjegy (18 év alatt): ingyenes
Teljes árú jegy: 3000 Ft

TOVÁBB AZ ART AND ANTIQUE OLDALÁRA