A sokoldalú érem - Kerekasztalbeszélgetés, a kiállítás záróprogramja

2021. augusztus 26. 17:00 - 20.00
Kerekasztal

A sokoldalú érem - Kerekasztalbeszélgetés, „Az érem két oldala – Verőtövek gyűjteménye Körmöcbányától Budapestig” című kiállítás záróprogramja

Meghívott vendégeink: Dr. Tóth Csaba, a Magyar Nemzeti Múzeum Éremtárának vezetője, Kiszely Csaba numizmatikus
Házigazda: Fertőszögi Péter, művészettörténész, a BÁV művészeti igazgatója

Időpont: 2021. augusztus 26. 17:00

Magyarország legnagyobb, magánkézben lévő, éremkészítéshez használt szerszám-gyűjteményéből rendezett kiállítást a BÁV Aukciósház. A művészettörténeti és numizmatikai szempontból legizgalmasabb darabokból összeállított „Az érem két oldala – Verőtövek gyűjteménye Körmöcbányától Budapestig” című kiállítás ingyenesen tekinthető meg augusztus 4-28. között az Aukciósházban.

A korábban soha nem látható különleges válogatás kivételesen nem az érméken, hanem a készítésükhöz szükséges szerszámokon, a verőtöveken keresztül mutatja be a pénz- és éremkészítés nehézségekkel és művészi alkotásokkal teli történetét. 

A kiállítás záróprogramján a látogatók bepillantás nyerhetnek az éremkészítés rejtelmeibe, és szakértők segítségével  megismerhetik az érem eddig ismeretlen történelmi, numizmatikai és gyűjteménytörténeti  oldalát is.  
A résztvevőknek lehetőségük lesz kezükbe fogni a kiállított verőtöveket, és közelebbről is megvizsgálni ezeket a különleges műtárgyakat.

REGISZTRÁLOK AZ ESEMÉNYRE*   

*A regisztrációra kattintva az Eventbrite oldala nyílik meg, kérjük kattintsom a "Register" gombra, állítsa be, hogy hányan szeretnének részt venni az eseményen, majd ismét kattintson a "Register" gombra. A regisztráció nem kötelező, csak tájékoztató jellegű a szervezőknek.