Belépés a minőségi ékszerek és festmények világába: verhetetlen ár-értékű kvalitásos tételek a BÁV őszi online aukcióján

2021. szeptember 28.
A BÁV októberi 7-ei online aukciója ismét a minőségi, de megfizethető ékszereket, órákat, műtárgyakat és festményeket helyezi a középpontba. Az árverést az axioart.com oldalán lehet élőben követni.

Verhetetlen vintage ékszerek, órák és színes drágakövek

A BÁV közel egy éve vezette be az élő közvetítéses online árveréseket, amelyeken az axioart.com oldalán vagy telefonon lehet licitálni. Ilyen árverés lesz az október 7-ei, immár 3. Online aukció is, aminek ékszerkínálatában nagy számban találhatóak finom kidolgozású alapdarabok: briliáns függővel ékített aranynyakláncok, karkötők és fülbevalók. Ezek jellemzően olyan, százezer forint nagyságrendű tételek, amelyek belépő szintet jelentenek az igényes ékszerek világába. Ilyen az aukció egyik kiemelt darabja, egy mindössze 80 ezer forintos kikiáltási árról induló, platinából készült hegyikristály medál is, amelynek valódi értékét a ma már kiveszőfélben lévő pazar ötvösmunka jelenti.

A nagyobb ékszerházak közül a Barakka, I Codici is képviselteti magát, de licitálni lehet pl. egy Chopard női karórára is. A kollekcióban a zsebóráktól a modern karórákig különleges és értékálló darabok szerepelnek. Utóbbi kategóriához tartozik az az automata szerkezetű, többféle funkcióval ellátott Tissot Powermatic férfi karóra is, amely 140 ezer forintos kikiáltási árról indul.

Asztali ezüstök és szobrok, avagy műtárgyak a klasszikus és kortárs szerelmeseinek

Érdemes körülnézni a műtárgyanyagban is, hiszen a BÁV szakértői az asztali ezüstöktől a szobrokon át az értékes porcelánokig sok izgalmas tárggyal készültek. Az anyag érezhetően kettéválik a klasszikus és a kortárs darabokra: az árverésen egyaránt szerepelnek Zsolnay historizáló kerámiák, így pl. egy 1888-ból származó füleskosár, vagy Gorka Géza és lányának, Líviának modern darabjai.

Izgalmas lakberendezési tárgyak között is lehet válogatni, ilyen pl. egy Space Age asztali lámpa vagy a már inkább dísztárgyaknak számító mutatós Moser parfümös üvegek. Az antik ezüstanyagból kiemelkedik egy vaddisznóagyarakkal díszített art deco asztalközép. Az érdekességek között szerepel még egy világháborús emléktárca, amelyet valószínűleg a katonaorvos kaphatott az általa kezelt tisztektől, többek között Gróf Széchenyi Rezsőtől.

Victor Vasarely és Mária Terézia a festmények rajongóinak

A festmények között is előtérbe kerülnek a lakberendezési célú alkotások. A tömör, konstruktív formaadásról ismert művész, Angyalföldi Szabó Zoltán, Csendélet virággal című olajképére 480 ezer forinttól, Bartl József Virágcsendéletére pedig 180 000 forinttól lehet majd licitálni. Az idei kollekció egyik érdekessége és legkorábbi darabja egy 18. századi Mária Terézia portré, míg az igen keresett absztrakt alkotások közül között Aknay János: A pirosruhás angyal című nagyméretű festménye 750 ezer forintról várja a liciteket.

Az árverésen – előzetes regisztrációt követően – az axioart.com oldalán vagy telefonon lehet licitálni, emellett vételi megbízást is le lehet adni a BÁV Aukciósházban.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

További információk:  

  1. Online aukció időpontja: 2021. október 7. 17:00
    Helyszíne: axioart.com

Árverésre kerülő tételek megtekintése: 2021. szeptember 25. és október 5. között hétköznap 10-18 óráig, szombatonként 10-14 óráig, 1052. Budapest, Bécsi utca 1. BÁV Aukciósház

További információ és katalógus!