Fiatalokfelé nyit a legrégebbi magyar aukciós ház

2024. március 14.
• Új online aukciós portállal erősít a BÁV • Közel 300 tétel és több mint 100 művész alkotásai a 18. Grafikai aukció kínálatában

Budapest, 2024. március 12. - március 20-án, az év első grafikai aukcióján debütál a BÁV új, innovatív aukciós portálja. A vásárlók a jövőben ezen a platformon licitálhatnak a kiszemelt művészeti alkotásokra az online aukciókon, vagy - ha nem tudnak személyesen részt venni - a hagyományos élő aukciók kínálatát is elérhetik rajta. Ez alkalommal Vasarely, Kádár Béla és Aba-Novák Vilmos grafikáit is megtaláljuk a csaknem 300 tételből álló kínálatban. A Szent István körúti galériában kiállított grafikák már most megtekinthetők az új aukciós portálon, az https://aukcio.bav-art.hu oldalon is.

A BÁV célja, hogy a művészet és a gyűjtés örömét minél szélesebb körben elérhetővé tegye, ezért is valósult meg ez a fejlesztés, amely az online térben is lehetővé teszi a teljes aukciós kínálat megvásárlását. A BÁV 250 éves múltja, illetve a műkereskedelem terén szerzett szakértelme garanciát nyújt a licitálók számára.

A felhasználóbarát felület számítógépről és mobiltelefonról egyaránt könnyen látogatható, gyors regisztráció után máris böngészhető a kínálat. Ergonomikus felépítésének köszönhetően bárki könnyedén navigálhat a portálon, a valós idejű licitálás azonos esélyeket biztosít még az online aukciók világában járatlanok számára is.

A BÁV március 20-án tartja 18. Grafikai Aukcióját, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket. Az árverési tételek 2024. március 19-ig tekinthetők meg a BÁV Aukciósház Szent István körút 3. szám alatti galériájában, valamint az https://aukcio.bav-art.hu aukciós portálon.

A grafikai aukció anyagát a BÁV szakértői úgy állították össze, hogy a katalógus felöleli az antik alkotásoktól a modern, kortárs figurális és non figuratív alkotásokig a magyar grafika történetének legjelentősebb fejezeteit. Közel 300 tétel és több mint 100 művész garantálja a sokszínűséget 18. Grafikai Árverésen.

A legizgalmasabb tételek közé tartozik Bak Imre két szitanyomata. A művész egyedi stílusa és a művek mérete igazi kuriózumnak számítanak. A kínálatban szerepelnek a magyar művészettörténet ikonikus alakjainak munkái is, mint például Kádár Béla, Kernstok Károly, Aba-Novák Vilmos, Barcsay Jenő, Kondor Béla, Gross Arnold és Maurer Dóra alkotásai.

A modern művészet kedvelői is találnak kedvükre valót, többek között Bak Imre, Nádler István, Gyarmathy Tihamér, El Kazovszkij, Szóber Géza és ef. Zámbó István alkotásai közül válogathatnak.

A kínálatban különleges grafikai sorozatok is szerepelnek, ilyenek a Nyolcak, a Római ösztöndíjasok, a háború utáni művészet és a szentendrei művészek munkái.

„Egyre több fiatal gyűjtővel és licitálóval találkozunk az aukciókon, akik értéket látnak a művészeti alkotásokban, aranyékszerekben vagy órákban. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a mindig magas minőséget képviselő kínálatunkat azok számára is könnyen elérhetővé tegyük, akik az online térben mozognak komfortosabban. A BÁV innovációs törekvése az online licitálás mellett arra is kiterjed, hogy a fiatalok számára kiemelten vonzó tételeket emeljen be az aukciós kínálatba. A 18. Grafikai Árverés különösen jól képviseli ezen törekvésünket.” - mondta Fertőszögi Péter, a BÁV művészeti vezetője.

Rólunk

A BÁV Zrt. Magyarország legrégebbi, jogfolytonosan működő vállalkozása, amelyet Mária Terézia 1773-ban alapított. A műkereskedelem mellett a zálogkölcsön szolgáltatás, az új ékszer-, és befektetési célú aranyértékesítés jelenti a cég fő tevékenységi körét. A BÁV fiókhálózata és galériái az ország egész területén elérhetőek.

A BÁV fontos küldetésének tartja, hogy a sok évtized alatt felhalmozott szakértelmével és tapasztalatával a nemzeti kulturális kincsek felkutatásában, megőrzésében, a tárgyak által közvetített kultúrtörténet megismertetésében tevékenyen részt vegyen, támogassa a magán- és közgyűjtemények fejlődését, valamint a felnövekvő generációk gyűjtői törekvéseit. A magyar műkereskedelem kiemelkedő eseményeinek számító, évente kétszer megrendezett művészeti aukciókon elsősorban festmények, műtárgyak, bútorok, ékszerek és órák kerülnek kalapács alá.

Kövessen bennünket online:

www.bav-art.hu