A luxus pilótaóra

2023. február 13.
Aukció
Széles órakínálatunkat a közelgő 81. művészeti aukción is szeretnénk megmutatni, így ez a különleges IWC már biztosan ott lesz. De hol kezdődött a svájci manufaktúra története és mi köze van a pilótákhoz? Most kiderül!

Az IWC öröksége mélyen gyökerezik az amerikai úttörő szellemiségben. Alapítója Florentine Ariosto Jones, bostoni órásmester, aki 1868-ban létrehozta az International Watch Company-t. A kiválóan képzett svájci óragyártókra, modern technológiára és a közeli Rajna folyó vízenergiájára támaszkodó cég nevéhez már ekkor a lehető legjobb minőségű zsebóraszerkezetek gyártása kötődik. Jones Egyesült Államokba való visszatérése után a vállalatot egy schaffhauseni iparos család, a Rauschenbach család veszi át.

Johannes Rauschenbach-Schenk halála után Ernst Jakob Homberger schaffhauseni iparos irányítja a céget. Ebben a korszakban születik meg az ikonnak számító pilótaóra, melynek összetéveszthetetlen kialakítása az egész világon népszerűvé teszi.

IWC Fliegeruhr Antoine de saint Exupéry férfi karóra

Fehér arany 750 óratok és csatvég eredeti bőr szíjjal, sötétbarna számlap nap és dátum kijelzéssel.
60 méterig vízálló tok zafír kristályüveggel.

Kikiáltási ár: 4,6 millió forint

Az IWC pilótaórájának itt látható limitált példányszámú szériáját Antoine de Saint-Exupéry írónak és pilótának szentelték az „Éjszakai repülés” című, először 1931-ben megjelent regényének 75. évfordulója alkalmából. A számlapon látható „A” betű a pilóta nevére utal, ilyen formában is megemlékezve rá.

tovább az eseményre