A luxus pilótaóra

2023. február 13.
Aukció
Széles órakínálatunkat a közelgő Art&Antique művészeti kiállításon és vásáron is szeretnénk megmutatni, így ez a különleges IWC már biztosan ott lesz. De hol kezdődött a svájci manufaktúra története és mi köze van a pilótákhoz? Most kiderül!

Az IWC öröksége mélyen gyökerezik az amerikai úttörő szellemiségben. Alapítója Florentine Ariosto Jones, bostoni órásmester, aki 1868-ban létrehozta az International Watch Company-t. A kiválóan képzett svájci óragyártókra, modern technológiára és a közeli Rajna folyó vízenergiájára támaszkodó cég nevéhez már ekkor a lehető legjobb minőségű zsebóraszerkezetek gyártása kötődik. Jones Egyesült Államokba való visszatérése után a vállalatot egy schaffhauseni iparos család, a Rauschenbach család veszi át.

Johannes Rauschenbach-Schenk halála után Ernst Jakob Homberger schaffhauseni iparos irányítja a céget. Ebben a korszakban születik meg az ikonnak számító pilótaóra, melynek összetéveszthetetlen kialakítása az egész világon népszerűvé teszi.

Az IWC pilótaórájának itt látható limitált példányszámú szériáját Antoine de Saint-Exupéry írónak és pilótának szentelték az „Éjszakai repülés” című, először 1931-ben megjelent regényének 75. évfordulója alkalmából. A számlapon látható „A” betű a pilóta nevére utal, ilyen formában is megemlékezve rá.

tovább az eseményre