Briliáns nyakék

2023. április 24.
Aukció
Íme egy varálható ékszer, amit 5825 darab különböző színű, fekete és színtelen modern csiszolású briliáns díszít, megtalálható benne a kék zafír, a citrin, a rubin és a zöld gránát is. Az egymásba kapcsolható egyenes és csavart anker szemeknek köszönhetően, több hosszban és színkombinációban, láncként és karláncként is hordható.

 

Ennek, a 81. Művészeti aukció tételei között szereplő ékszernek a különlegessége, hogy egymásba kapcsolható egyenes és csavart anker szemekből áll és több hosszban és színben kombinálható variációban hordható. Azaz, ha épp ahhoz van kedvünk, akkor akár nyakláncnak, vagy akár karláncnak is kialakítható. Értékét pedig tovább növeli az 5825 darab különböző színű, modern csiszolású briliáns, melyek összesen nagyjából 67,70 karátot alkotnak. Ezek között 593 darab kék zafír, 94 darab rubin, 546 darab zöld gránát (tsavorit) és 47 darab citrin található az ékszeren.

Fehérarany briliáns nyakék 5825 darab briliánssal

Kikiáltási ár: 8,5 millió forint

Az ékszeren szerepel az olasz Hausmann ékszercég jelzése is. Az 1794-ben alapított Hausmann & Co. jellegzetes ékszerei a művészetet és az időtálló kivitelezést ötvözik.

"Ha tudjuk, hogy mi szükséges a klasszikus értékek megteremtéséhez, akkor az lehetővé teszi számunkra, hogy átlépjük az időbeli határokat, és örök szépséget teremtsünk"- szól a cég egyik mottója. Ennek megfelelően a Hausmann & Co. kézzel készített ékszerei mentesek az esztétikai konvencióktól, és azzal a tudattal készülnek, hogy a klasszikus minden egyén számára más és különleges értéket képviseljen: elegáns dizájnt és a egyedi stílust.

TOVÁBB AZ ESEMÉNYHEZ