De Beers Talisman Suntime unisex karóra - „Amikor az idő rejtélye találkozik a gyémántok örökkévalóságával”

2020. december 28.
Aukció
A Deepsea Sea-Dweller a Titanic sikere után további mélytengeri kalandokat kereső James Cameron filmrendező 2012-es Deepsea Challenge című dokumentumfilmje előtt tiszteleg.

 

Arany óratok és csat, lünettába foglalt briliáns indexek, rejtett óra- és percmutatókkal, 58 db briliáns (kb. 1,6 karát), kvarc szerkezet, átmérő: 40 mm
Kikiáltási ára: 2.800.000 Ft

A De Beers 1888-as Dél-afrikai alapítása óta a világ legnagyobb gyémánttermelő vállalatcsaládjaként írta be magát a történelembe. A nyersgyémánt felkutatására, bányászatára és kereskedelmére szakosodott cég nevéhez fűződik számos, a világ legnagyobb és leghíresebb gyémántjainak felfedezése, köztük a „Legendás Gyémántok” triója - a „Millennium Star”, a „Centenary” gyémánt és az „Oppenheimer Blue”. A De Beers-nek köszönhetően az  anyatermészet lélegzetelállító alkotásai évtizedek óta, világszerte inspirálják az luxus ékszer- és óramanufaktúrákat. Így nem meglepő, hogy ékszerkészítés és 2007-től az órakészítés területén is jelentős sikereket értek el eredeti, exkluzív alkotásokkal.

A „Talismán 8” gyémántokkal gazdagon ékített 8 darabos órakollekcióban megtalálhatók automata, mechanikus és kvarc szerkezetű modellek. Az órák Svájcban készülnek és a De Beers Talisman ékszerkollekciója inspirálta formatervezésüket. A kollekcióból kiemelkedő „Talisman Suntimer” unisex karóra modellre akár ékszerként is tekinthetünk. A 18 karátos tokot és számlapot különleges elrendezésben összesen 2,35 karátnyi gyémánt díszíti. Az apróbb briliáns csiszolású színtelen és konyakszínű gyémántok körbe ölelik a számlap közepébe foglalt csiszolatlan gyémántot. Természetes formájában, kezeletlenül is szemet kápráztató, esztétikus gyémántra lelni és azt birtokolni talán az egyik legnagyobb ritkaság. Ez az egyedi, ikonikus design egyértelműen jelzi, hogy az óra, a világ első rangú gyémántszakértő és -kereskedő cég alkotása. A „Talisman Suntimer” a gyémántok szerelmeseinek készült.

Karácsonyi online aukció, 2020
Kikiáltási ára: 2.800.000 Ft
Eladási ára: 3.840.000 Ft