Glashütte Original Sixties Glashütte GUB férfi karóra páros

2022. november 23.
Aukció
A múlt és jelen találkozása! Ez a Glashütte férfi karóra páros különlegessége, hogy a márka és a típus ugyanaz, csak gyártási időpontjuk között eltelt 70 év. A páros leendő tulajdonosa pedig a jövőben minden reggel választhat közülük. 

A német Érchegységben, Drezda közelében, szász területen található Glashütte, ahol Adolph Lange 1845-ben megalapította órakészítő manufaktúráját. Gyorsan fejlődött az üzem, hiszen Julius Assmann és Jochannes Dürrstein személyében kiváló mesterek csatlakoztak, és felvirágoztatták az óraipart. A valaha volt bányászvárosban újabb és újabb órakészítő cégek alakultak, és sorra készültek a magas minőségű zsebórák, számlapjukon a Glasshütte I/SA felirattal, melyen az SA jelölés a szászországi elhelyezkedésre utal. A II. világháború után a cégeket államosították, létrejött a VEB Glashütte Uhrenbetreibe. Németország újraegyesítése után privatizálták a GUB-ot. 1994-ben jött létre Glashütte Original manufaktúra, amely az igényes mechanikus óragyártók között is különleges helyet foglal el exkluzív luxusóráival. A mérnökök, technikusok és órásmesterek professzionális együttműködése révén jön létre az óra, amelyben összpontosulnak mindazon tulajdonságok, amelyeket az óragyűjtők értékelnek: precizitás, megbízhatóság, célszerűség és esztétika.

Glashütte Original Sixties Glashütte GUB férfi karóra páros
Arany 750‰ óratok és bőr szíj, matt felületű törtfehér számlappal. 30 méterig vízálló tok zafír kristályüveggel.
Az óra 70-es évekbeli elődje szintén kalapács alá kerül: Aranyozott acéltok és bőr szíj, szálhúzott törtfehér számlap.
Kikiáltási ár: 3,6 millió forint

A múlt és a jelen találkozása! Ez a Glashütte Original Sixties és a Glashütte GUB férfi karóra páros. Ugyanaz a márka és a típus, csak gyártási időpontjuk között eltelt 70 év. A páros leendő tulajdonosa pedig a jövőben minden reggel választhat közülük. 

TOVÁBB AZ AUKCIÓRA