Gorka Lívia Galambja

2021. május 28.
Aukció
A BÁV Aukciósház kiemelt figyelmet szentel a modern magyar kerámia népszerűsítésének. Az utóbbi években a rekordleütések leginkább Gorka Lívia nevéhez fűződtek. A Centenáriumi aukción eddig soha nem látott térplasztikái méltó módon képviselik a magyar kerámia megújulását.

A jelenlegi kollekcióból Gorka Lívia monumentális plasztikája áll hozzám a legközelebb. A nehéz, vaskos, samottos anyag lendületes megformálása könnyed eleganciát tükröz, rusztikus máza pedig időtlen erőt kölcsönöz a tárgynak. 

 

Gorka Lívia: Galamb, térplasztika, magas hőfokon égetett samottos pirogránit, magastüzű rusztikus mázzal, jelzés nélkül, magasság: 67 cm. Kikiáltási ára: 1 200 000 Ft

Az elmúlt években Gorka Lívia munkáinak gazdag kínálatával találkozhattunk. A külső szemlélőben könnyen támadhat az az érzés, hogy ezek gyakori előfordulású tárgyak, ám a kép csalóka.

A tavalyi árverés sikerei méltó megbecsülést hoztak a művész munkásságának, de a közelmúlt bősége nem tarthat sokáig. Örüljünk, hogy találkozhatunk ezekkel a ragyogó alkotásokkal, mielőtt egy újabb gyűjteményben tűnnek el a nagyközönség szeme elől.

Nagy Tamás, galériavezető, műtárgyszakértő

Az alkotás a BÁV Centenáriumi aukcióján fog szerepelni, 2021. június 23-án.

TOVÁBB A CENTENÁRIUMI AUKCIÓRA