Lorgnon

2023. április 24.
Aukció
A BÁV 250 éves történetében fontos szerepe van az állandó megújulásnak. A magyar piacon egyedülálló módon a BÁV ART fedi le teljesen a műkereskedelem széles spektrumát. Árveréseinken antik és kortárs festmények, műtárgyak, ezüst műtárgyak, ékszerek, órák, grafikák, bútorok kerülnek kalapács alá, különös figyelmet szentelve annak, hogy aukciós palettánkon újdonságok is megjelenjenek. A 81. Művészeti aukció egyik különlegessége egy arany lorgnon, mellyel annak idején az elegáns hölgyek a bálban a táncrendet is le tudták olvasni.

 

A lorgnon egy olyan szemüveg, amelynek nincsenek fülei, hanem csak egy orra helyezhető kerettel rendelkezik. Általában a távollátók használják, hogy segítse őket az olvasásban vagy más közeli tevékenységekben. A lorgnonok először az 1700-as években jelentek meg, és az idősebb emberek, akiknek nehéz volt a közelre fókuszálni, használták őket. A lorgnonokat később a divat is átvette, és egyes modellekben karokat is kialakítottak a könnyebb használat érdekében.

Női arany lorgnon

Kikiáltási ár: 400 ezer forint

A 81. Művészeti aukción megjelenő lorgnon egy olyan elegáns darab, mellyel az úri hölgyek annak idején a bálban a táncrendet is le tudták olvasni.

TOVÁBB AZ ESEMÉNYRE