Rolex Sea-Dweller férfi karóra

2020. december 28.
Galéria
A Deepsea Sea-Dweller a Titanic sikere után további mélytengeri kalandokat kereső James Cameron filmrendező 2012-es Deepsea Challenge című dokumentumfilmje előtt tiszteleg.

Acél, színátmenetes zománcozott kék számlap, zafír kristályüveg, 3900 méterig vízálló tok hélium szeleppel, 31 köves automata szerkezet, 48 órás járástartalékkal, átmérő: 44 mm.

Ha órákról van szó, elsősorban mindenkinek a „luxus” és „Rolex” szavak jutnak eszébe, így a BÁV idei kínálatát is ez jellemzi. Az egyik legkivételesebb Rolex modell is szerepelt a karácsonyi online aukción. A Deepsea Sea-Dweller a Titanic sikere után további mélytengeri kalandokat kereső James Cameron filmrendező 2012-es Deepsea Challenge című dokumentumfilmje előtt tiszteleg. A 2014-ben bemutatott óra számlapja is a páratlanságára utal: a kékből feketébe váltó színátmenet is James Cameron szédítő mélységű merülésének metaforája, a Deepsea felirat zöldje pedig a rendező merüléshez használt járművével megegyező színű.

Az 1915-ben alapított, máig családi kézben lévő svájci óramanufaktúra modelljei amellett, hogy státuszszimbólumok, rövid- és hosszútávon is jó befektetésnek számítanak. A Rolex márkánál ár-érték arányban előnyt élveznek a vintage modellek, amely kifejezetten jó hír a hölgyeknek is, hiszen a néhány évtizeddel ezelőtti luxusmárkák férfi karórái ma éppen a női, avagy unisex méretnek felelnek meg. A most árverésre kerülő Datejust karóra átmérője 34 mm. Csak összehasonlításként egy modern női karóra 32-38 mm átmérőjű. A gyűjtők és a finom órák kedvelői az utóbbi években a hölgyekkel is versenybe kell, hogy szálljanak a vintage férfi karórákért.

Karácsonyi online aukció, 2020
Kikiáltási ára: 3.200.000 Ft
Eladási ára: 5.520.000 Ft