Vacheron Constantin Regulator

2021. május 28.
Aukció
A Centenáriumi aukció egyik óracsodája a svájci Vacheron Constantin különleges egymutatós, Regulator karórája, amely 3,4 millió forintról várja a liciteket.

A legrégebbi, megszakítások nélkül működő óragyártó 1755 óta. A legendás svájci óramanufaktúra rajongói között megtaláljuk II. Erzsébet királynőt, IX. Pius pápát, Napóleont, John D. Rockefellert és Marlon Brandót is. Szlogenjük így szól: „Készíts jobbat, ha lehetséges, mert az mindig lehetséges.”

Vacheron Constantin Malte Dual Time Regulator férfi karóra. Fehérarany óratok és csat, eredeti bőrszíj, regulator számlap, dátumkijelzés, második időzóna, nyitható hátsó fedél, 31 köves automata szerkezet 18 karátos arany rotorral, átmérő: 38 mm. Kikiáltási ára: 3 400 000 Ft

A modell elnevezés utal a cég logójára, a máltai keresztre. Ezt az íves formáiról jól felismerhető, legendást típust már 1912 óta készítik.  A karórát kézbe véve rögtön feltűnhet, hogy az órának csak egyetlen centrálmutatója van, és a számlapkiosztás is különbözik a megszokottól. Ez az úgynevezett regulátor számlapos karóra, amelyen a nagymutató a perceket mutatja, és külön segédkörön (12 óránál) lehet leolvasni az órákat. Ezen kívül még két funkciót találunk a számlapon a második időzóna és a dátumkijelzés számára. Az egymutatós órák megjelenése elég szokatlan, és néha egy kis idő is szükséges, hogy a használója hozzászokjon az időmérés ezen új formájához, de mindenképpen látványos megoldás.

És ha még kérdés, hogy miért kerül egy Vacheron karóra ennyibe: a komplikációkon túl a kinyitható óratok betekintést enged a lenyűgöző szerkezetbe is.

Centenáriumi aukció időpontja: 2021. június 22-23-24. kedd-szerda-csütörtök
Helyszíne: MOM Kulturális Központ 1124. Budapest, Csörsz u. 18.

TOVÁBB A CENTENÁRIUMI AUKCIÓHOZ