ÉKSZERBECSÜS

Offline
Ékszerbecsüs képzést kínálunk a hazai piac szakértőivel, saját bolthálózatunkon belül több ezer darabos, folyamatosan változó műtárgykínálattal, évente több aukcióval, melyek lehetővé teszik a szakma testközelből való megismerését.

A BÁV Becsüs Akadémia által szervezett becsüsképzések közül mindig is kiemelt fontosságú és nagy érdeklődésre számot tartó volt az ékszerbecsüs részszakképesítés. Mind a hétköznapi hagyományos, mind a hétvégi intenzív csoportok rendkívül népszerűek, és ezek a kurzusok telnek be a leggyorsabban.

Hogyan épül fel a képzés?
A szakmai képzés 250 tanórából és két tananyagegységből áll.
A tananyag elsajátítására a hagyományos képzésben részt vevőknek kilenc, az intenzív képzésre beiratkozóknak nagyjából öt hónap áll rendelkezésére.

A két tananyagegység:
1. A becsüs és a régiségkereskedő általános tevékenysége
2. Ékszerek, dísztárgyak, drágakövek értékbecslése

Az oktatás helyszíne a BÁV Zrt. Csalogány utcai székháza (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.).
A gyakorlati oktatások helyszíne: a BÁV Zrt. Csalogány utcai székháza (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.), a BÁV Bécsi utcai galériája (Budapest, Bécsi utca 1-3.), illetve grafikai és restaurátor-műhelyek.

A tananyag gerincét a szakmai tárgy, az Ékszerek, dísztárgyak, drágakövek értékbecslése adja, melynek elméleti oktatása során a résztvevők megismerkednek az ékszerkészítés nemes alapanyagaival, az ötvösség technikáival; megtanulják, hogyan kell meghatározni a drágaköveket, felismerni a történeti ékszerek és a divatékszerek, drágakövek értékét. A gyakorlati foglalkozások alkalmával bepillanthatnak a galériák működésébe (bizományi, aukciós, zálogbecsüsi tevékenység); megtanulják, hogyan kell szakszerűen megnevezni és leírni az eladásra felkínált tárgyak ismérveit, állapotát, elvégezni azok értékbecslését; megtanulják az ékszerek és drágakövek árképzését, és megismerik a hazai ékszerpiacot.

Mikor indul a következő tanfolyam?

Az új felnőttképzési törvény értelmében és az új, de a korábbihoz hasonló programkövetelmények alapján, az eddigiekhez nagyban hasonló tartalommal 2021 őszétől újra elindítjuk az ékszerbecsüs képzést is.
A BÁV Becsüs Akadémia által szervezett becsüs tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, amelyet a képző intézmény állít ki. E tanúsítvány birtokában képesítő vizsgára jelentkezhetnek, amit független vizsgaközpont bonyolít le.

Tanfolyamainkra folyamatos becsatlakozási lehetőség van a szabad helyek függvényében!

További részletek: akademia@bav.hu

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE

Ékszerbecsüs képzés:
indulás: 2021. szeptember 28., kedd
oktatási napok: kedd és csütörtök, 17:00-20:15 között
részvételi díj: 360 ezer forint

Érdeklődés: akademia@bav.hu 

 

Becsüs akadémia - gyakran ismételt kérdések

Kapcsolat

Általános tájékoztatás
Email: akademia@bav.hu
Telefon: 06-1-325-2613
1027 Budapest, Csalogány u. 23-33., fszt. 7-es iroda

Fejes Júlia
oktatásszervező menedzser
Email: fejes.julia@bav.hu
Telefon: 06-1-325-2790, 06-20-422-4421

Tóth Mihály
oktatásszervező menedzser
Email: toth.mihaly@bav.hu
Telefon: 06-1-325-26-13, 06-20-281-2056

Szakképesítés azonosító száma: 04164002
Szakképesítés megnevezése: Ékszerbecsüs
Szakmai képzés engedélyszáma: E/2021/000158