ÉKSZERBECSÜS

Offline
Ékszerbecsüs képzést kínálunk a hazai piac szakértőivel, saját bolthálózatunkon belül több ezer darabos, folyamatosan változó műtárgykínálattal, évente több aukcióval, melyek lehetővé teszik a szakma testközelből való megismerését.

A BÁV Becsüs Akadémia által szervezett becsüsképzések közül mindig is kiemelt fontosságú és nagy érdeklődésre számot tartó volt az ékszerbecsüs részszakképesítés. Mind a hétköznapi hagyományos, mind a hétvégi intenzív csoportok rendkívül népszerűek, és ezek a kurzusok telnek be a leggyorsabban.

Hogyan épül fel a képzés?
A szakmai képzés 250 tanórából és két tananyagegységből áll.
A tananyag elsajátítására a hagyományos képzésben részt vevőknek kilenc, az intenzív képzésre beiratkozóknak nagyjából öt hónap áll rendelkezésére.

A két tananyagegység:
1. A becsüs és a régiségkereskedő általános tevékenysége
2. Ékszerek, dísztárgyak, drágakövek értékbecslése

Az oktatás helyszíne a BÁV Zrt. Csalogány utcai székháza (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.).
A gyakorlati oktatások helyszíne: a BÁV Zrt. Csalogány utcai székháza (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.), a BÁV Bécsi utcai galériája (Budapest, Bécsi utca 1-3.), illetve grafikai és restaurátor-műhelyek.

A tananyag gerincét a szakmai tárgy, az Ékszerek, dísztárgyak, drágakövek értékbecslése adja, melynek elméleti oktatása során a résztvevők megismerkednek az ékszerkészítés nemes alapanyagaival, az ötvösség technikáival; megtanulják, hogyan kell meghatározni a drágaköveket, felismerni a történeti ékszerek és a divatékszerek, drágakövek értékét. A gyakorlati foglalkozások alkalmával bepillanthatnak a galériák működésébe (bizományi, aukciós, zálogbecsüsi tevékenység); megtanulják, hogyan kell szakszerűen megnevezni és leírni az eladásra felkínált tárgyak ismérveit, állapotát, elvégezni azok értékbecslését; megtanulják az ékszerek és drágakövek árképzését, és megismerik a hazai ékszerpiacot.

letölthető képzési programunk

Mikor indul a következő tanfolyam?

Az új felnőttképzési törvény értelmében és az új, de a korábbihoz hasonló programkövetelmények alapján, az eddigiekhez nagyban hasonló tartalommal 2021 őszétől elindítottuk az új rendszerű ékszerbecsüs képzéseket.

A BÁV Becsüs Akadémia által szervezett becsüs tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, amelyet a képző intézmény állít ki. E tanúsítvány birtokában képesítő vizsgára jelentkezhetnek, amit független vizsgaközpont bonyolít le.

Amennyiben szeretne következő induló tanfolyamunkhoz csatlakozni, érdeklődését jelezze nekünk az akademia@bav.hu címen.

További részletek: akademia@bav.hu

Ékszerbecsüs képzés
Tervezett indulás: 2023. őszén

A képzésre 2023 tavaszától lehet majd jelentkezni.

Érdeklődés: akademia@bav.hu 

 

Becsüs akadémia - gyakran ismételt kérdések

Kapcsolat

Általános tájékoztatás
Email: akademia@bav.hu
Telefon: 06-20-422-4421, 06-20-281-2056
1027 Budapest, Csalogány u. 23-33., fszt. 7-es iroda

Fejes Júlia
oktatásszervező menedzser
Email: fejes.julia@bav.hu
Telefon: 06-20-422-4421

Tóth Mihály
oktatásszervező menedzser
Email: toth.mihaly@bav.hu
Telefon: 06-20-281-2056

Szakképesítés azonosító száma: 04164002
Szakképesítés megnevezése: Ékszerbecsüs
Szakmai képzés engedélyszáma: E/2021/000158