6. Online aukció

2022. szept. 30. - 2022. okt. 09.
2022. szeptember 30. - 2022. október 09.
Online aukció

6. Online aukció időpontja: 2022. szeptember 30. - október 9.

Az aukciós kiállítás helyszíne: BÁV ART Aukciósház és Galéria, 1055. Budapest, Szent István körút 3.

Típusa: online aukció (axioart.com)

Aukcióra tárgyfelvétel vége: szeptember 9.

 

FESTMÉNYAUKCIÓ

Az ősz meleg árnyalatú színkavalkádja minden korszakban megfogta a képzőművészeket és számos csodás alkotáshoz szolgáltattak témát. A szeptemberi online aukció több kiemelt festménye is az ősz hangulatát idézi, melyek többek között két közismert magyar festő munkáját is dicsérik. Az egyik az elveszettnek hitt Körhinta című festmény alkotója, Czóbel Béla Asztali csendélet című olajfestménye. A másik kiemelkedő festmény Kontuly Béla 1983-as olajfestménye virágcsendélet álarccal címmel

MŰTÁRGYAUKCIÓ

A festmények mellett a műtárgykatalógust is érdemes megnézni, mert sok izgalmas darabbal is készültek szakértőink. Az egyik kiemelkedő darab egy art deco stílusú figurális ezüst cigarettaszelence. A denevérábrázolás érdekessége, hogy a Távol-keleti kultúrában a hosszú életet és a szerencsét jelképezi. A tételek között szerepel Pálinkás Béla iparművész alkotása, egy szecessziós stílusú kulacs, amely plasztikus festett elemei alföldi életképet örökítenek meg.

A közel 130 műtárgy között található egy szecessziós díszváza is, melyen a vázatest levelekkel, virágokkal díszített, oldalán plasztikus gyermekfigurával. Továbbá az árverés egyik kiemelt darabja egy ezüst figurális kínáló tál is, amelynek egy négy lábon álló karéjos talpazaton álló kagyló formájú táljának peremén egy öntött és cizellált puttó található.