6. Online aukció

2022. szept. 30. - 2022. okt. 09.
2022. szeptember 30. - 2022. október 09.
Online aukció

6. Online aukció leütési listája:

átlapozom a LEÜTÉSI LISTát

 

6. Online aukció időpontja: 2022. szeptember 30. - október 9.

Az aukciós kiállítás helyszíne: BÁV ART Aukciósház és Galéria, 1055. Budapest, Szent István körút 3.

Típusa: online aukció (axioart.com)

Aukcióra tárgyfelvétel vége: szeptember 9.

 

ugrás a katalógusra

letöltöm a katalógust

licitálok az axioart.com oldalán

FESTMÉNYAUKCIÓ

Az ősz meleg árnyalatú színkavalkádja minden korszakban megfogta a képzőművészeket és számos csodás alkotáshoz szolgáltattak témát. A szeptemberi online aukció több kiemelt festménye is az ősz hangulatát idézi, melyek többek között két közismert magyar festő munkáját is dicsérik. Az egyik az elveszettnek hitt Körhinta című festmény alkotója, Czóbel Béla Asztali csendélet című olajfestménye. A másik kiemelkedő festmény Kontuly Béla 1983-as olajfestménye Virágcsendélet álarccal címmel.

licitálok az axioart.com oldalán

MŰTÁRGYAUKCIÓ

A festmények mellett a műtárgykatalógust is érdemes megnézni, mert sok izgalmas darabbal is készültek szakértőink. Az egyik kiemelkedő darab egy art deco stílusú figurális ezüst cigarettaszelence. A denevérábrázolás érdekessége, hogy a Távol-keleti kultúrában a hosszú életet és a szerencsét jelképezi. A tételek között szerepel Pálinkás Béla iparművész alkotása, egy szecessziós stílusú kulacs, amely plasztikus festett elemei alföldi életképet örökítenek meg.

A közel 130 műtárgy között található egy szecessziós díszváza is, melyen a vázatest levelekkel, virágokkal díszített, oldalán plasztikus gyermekfigurával. Továbbá az árverés egyik kiemelt darabja egy ezüst figurális kínáló tál is, amelynek egy négy lábon álló karéjos talpazaton álló kagyló formájú táljának peremén egy öntött és cizellált puttó található.

 

licitálok az axioart.com oldalán

ÉKSZEREK ÉS ÓRÁK AUKCIÓJA

A mintegy 60 darabból álló őszi kollekció két igazán figyelemreméltó darabja egy duplafedeles arany zsebóra, illetve egy arany és ezüst melltű. Az aranyóra virágmintás, kézi festett fedele, illetve fekete zománc belső díszítése női tulajdonos után kiált. További különlegessége, hogy fedelét 8 gyémánt díszíti, belülről pedig az órát egy 15 köves anker szerkezet bírja mozgásra,  a belső pedig egy fényképtartót rejt.

Egy másik különlegesség a kollekcióban, amelyre érdemes licitet indítani, az egy arany és ezüst, leveles bimbós stílusú melltű, melyet 2 régi stílusú, 13 kisebb briliáns és 22 gyémánt díszít.

 

online árverési feltételek