82. Művészeti aukció

2023. dec. 05. - 2023. dec. 06.
2023. december 05. - 2023. december 06.
1024 Budapest, MOM Kulturális Központ 1124. Budapest, Csörsz u. 18. (Kupola Terem)
Aukció
Közeleg az idén 250 éves BÁV karácsonyi művészeti aukciója!

A 82. Művészeti Aukció két napos eseményén (december 5-6.) közel 700 tétel, köztük ékszerek, luxusórák, festmények mellett ismét néhány különlegesség is kalapács alá kerül. A téli katalógus igazán izgalmas és színes összeállítást tartalmaz a szakértőinknek köszönhetően.

Az idei év különleges számunkra, hiszen a 250. születésnappal együtt azt is megünnepeljük, hogy a BÁV hazánk legrégebbi pénzügyi szolgáltató vállalata. Ezért is külön öröm számunkra, hogy kivételes tételeket van lehetőségünk bemutatni.

Az egyik ilyen, számunkra is különleges tárgy egy sportrelikvia, amely az első nap nyitótétele lesz. Az egyedi darab egy sportpóló, amelyet Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász; a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője saját kézjegyével látott el. A befolyt teljes összeget a BÁV a Bátor Tábor részére ajánlja fel.

LEÜTÉSI LISTA

LAPOZHATÓ KATALÓGUS

LETÖLTHETŐ KATALÓGUS

 

Az első nap az órákkal és az ékszerekkel folytatódik, amikor is 157 ékszer és 107 óra kerül kalapács alá. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó darab egy Girard-Perregaux Vintage 1945 karóra, amelyek tokja 18 karátos aranyból készült, fehér számlapját arannyal szegélyezett segédkörök díszítik.

Az ékszerek tekintetében igen figyelemre méltó tételnek tekinthető Varga Miklós ötvös művész által készített egyedi hajtű, amelyet a művész a 2008-ban a Párizsban megrendezett Jardin ékszer kiállításra készített.

Műtárgyakra mindekét napon licitálhatnak majd az érdeklődők, amelyek közül a zárótétel méltó bejezése lesz a két napnak. Ugyanis a 336. tétel egy pergamenlapra írt díszmű, ami a Főrendi Ház jubileumi ajándéka volt Erzsébet királyné részére, Sisi koronázásának 25. évfordulóján.  A védett tárgy bőrkötésben, sárgaréz veretekkel és selyem béléssel egy nagyívű pergamenlapot tartalmaz, két beírt oldallal, melynek szövegét Erzsébet magyarok iránt érzett szimpátiája ihlette.

Festmények tekintetében sincs hiány különlegességekben, a második napon fog szerepelni Tornai Gyula „Én és a gondolataim” c. festménye, amelyen a művész saját művészi hitvallását jelenti meg.

A 82. Művészeti aukció összes tételét a 2023. november 25. és december 03. között rendezett aukciós kiállításon tekinthetik meg, a megújult BÁV ART Aukciósház és Galériában, a 1055 Budapest, Szent István krt. 3. szám alatt.

A 82. Művészeti aukciónak 2023. december 5-én és 6-án a MOM Kulturális Központ Kupolaterme ad majd otthon. Online licitálásra a www.axioart.com oldalán lesz lehetőség. Az árverésen szereplő tételekre előzetesen vételi vagy telefonos megbízás is leadható az Aukciósházban. A katalógust a www.bav-art.hu honlapon lapozhatja át digitálisan.

82. Művészeti aukció időpontja: 2023.  december 5-6. 18:00
Az aukció helyszíne: MOM Kulturális Központ 1124. Budapest, Csörsz u. 18.

Árverésre kerülő tételek megtekintése: 2023. november 25. és december 3. között mindennap 10-18 óráig
A kiállítás helyszíne: 1055 Budapest, Szent István körút 3. BÁV ART Aukciósház és Galéria

Típusa: teremaukció és online aukció (axioart.com)

LEÜTÉSI LISTA

LAPOZHATÓ katalógus

LETÖLTHETŐ KATALÓGUS

HOGYAN LICITÁLHAT OTTHONRÓL?

 VÉTELI MEGBÍZÁSSAL

Az Aukciósház az Ön által megadott összegig licitál Ön helyett az árverésen.

TELEFONOS MEGBÍZÁSSAL

Felhívjuk az aukcióról, és követítjük az eseményeket, így akkor és addig licitál, amikor és ameddig Ön szeretné. Ehhez töltse ki a megbízási szerződést!

MIT KELL TENNIE?

Válassza ki a kedvencét az ékszer, műtárgy vagy festménykatalógusból, töltse ki a megbízási szerződést és küldje el  2023. május 21-én, 12 óráig kollégáinknak az aukcio@bav.hu címre, vagy érdeklődjön a 06-1-331-0513 telefonszámon.  

MEGBÍZÁST ADOK

ONLINE LICITÁLÁS

Az axioart.com oldalán lehetősége van az online licitálásra, de vételi megbízást is leadhat az oldalon az árverés megelőző 24 óráig. Nem csak licitálóként, de vendégként is követheti az aukciót.

MIT KELL TENNIE?

Válassza ki a kedvencét az ékszer, műtárgy vagy festménykatalógusból, regisztráljon az axioart.com oldalán, majd legkésőbb 24 órával az árverés előtt jelentkezzen az aukcióra. Az árverés kezdetekor jelentkezzen be, és licitáljon kedvenceire!

 

A RÉSZLETES ÁRVERÉSI FELTÉTELEK INNEN TÖLTHETŐK LE:

ÁRVERÉSI FELTÉTELEK

Helyszín