Karácsonyi online aukció

2020. december 10. 17:00 - 20.00
Online
Online aukció
Az aukciót élőben közvetítjük az axioart.com oldalán a BÁV Aukciósházból. Az árverésre vételi- és telefonos- megbízást is leadhatnak a BÁV Aukciósházban az aukcio@bav.hu email címen. Az ehhez szükséges megbízást innen töltheti le: megbízási szerződés letöltése.

MÉRNÖKI ÓRACSODÁK!

Az óravásárlásnál itthon még nem elsődleges szempont az értékállóság, pedig sokszor egy divatóra árából akár vehetnénk egy olyat, amely idővel nem csak a szívünknek lesz drágább. A Karácsonyi aukció sztárja a 2,8 millió forintról induló De Beers Talisman órája lesz, amely első ránézésre inkább tűnik egy művészeti alkotásnak, mint karórának. Az egyedi, ikonikus design egyértelműen jelzi, hogy az óra, a világ elsőrangú gyémántszakértő és -kereskedő cég alkotása. A „Talisman Suntimer” a gyémántok szerelmeseinek készült, amelyen az apróbb briliáns csiszolású színtelen és konyakszínű gyémántok ölelik körbe a számlap közepébe foglalt csiszolatlan gyémántot. Aki a kedvező ár-érték arányú órák iránt érdeklődik, érdemes a Rolex Sea-Dweller és Datejust modellekre licitálnia. Az 1915-ben alapított, máig családi kézben lévő svájci óramanufaktúra modelljei amellett, hogy státuszszimbólumok, rövid- és hosszútávon is jó befektetésnek számítanak. A mérnöki csodák rajongói harcba szállhatnak a Jaeger Le Coultre Atmos örökmozgó asztali órájáért, amely emberi beavatkozás  nélkül, a hőmérséklet változásának hatására működik. A hölgyek, többek között, a Cartier Ékszerház Trinity ékszerórájának örülhetnek, amely a sárga- és rozéarany, illetve a gyémántok házasságát szentesíti.

De Beers Talisman Suntime unisex karóra
Kikiáltási ára: 2.800.000 Ft

Rolex Sea-Dweller férfi karóra
Kikiáltási ára: 3.200.000 Ft

Cartier Trinity női
Kikiáltási ára: 400.000 Ft

 

CSILLOGÁS KARÁCSONYRA

A Karácsonyi online aukció anyagának összeállításakor az értékes, akár befektetésre is alkalmas ajándékot keresők számára kedveztek a BÁV szakértői.  A nagy márkák rajongói licitálhatnak többek között egy Bulgari gyűrűre vagy Nina Ricci briliánsokkal ékített fülbevalójára. A drágakövek közül most is a gyémánt játssza majd a főszerepet, a kollekció bővelkedik a klasszikus karácsonyi ajándékokban, hiszen ki ne örülne egy elegáns briliáns függős nyakláncnak, egy buton fülbevalónak vagy egy gyémánt karkötőnek? Azok, akik inkább a színes drágakövek iránt rajonganak, a mindig népszerű zafír mellett most egy 7 karátnyi smaragddal  és további 11,3 karátnyi briliánssal díszített lenyűgöző nyakékre is licitálhatnak.

Ha karácsony, akkor eljegyzés. Az utóbbi években, amerikai mintára, egyre inkább előtérbe kerültek a nagyobb briliánssal ékített szolitergyűrűk. Idén lehetetlen lesz nemet mondani például arra az 1,9 karátos briliánssal ékített gyűrűre, amely igen kedvező, 300 ezer forintos kikiáltási árról indul.  Azok, akik már túl vannak az esküvőn, választhatják a kifejezetten évfordulókhoz kapcsolódó ékszerek specialistájának, a Recarlonak különleges, limitált példányszámú gyűrűjét is.

Smaragd nyakék,
kikiáltási ára: 2.800.000 Ft

Szoliter függő lánccal,
kikiáltási ára: 460.000 Ft

Gyémánt karék,
kikiáltási ára: 120.000 Ft

 

AZ AJÁNDÉK ÉRTÉK, AZ ÉRTÉK AJÁNDÉK

Azok, akik az ünnepi asztalra keresnek fényűző terítéket, bőséges választékot találnak az aukciós anyagban empire, art deco és szecessziós ezüst gyertyatartókból, tálcákból, különböző kínálókból és cukordobozokból. A stílusos használati tárgyakat keresők közül biztosan sokakat elvarázsol majd a fiatal női alakot formázó art deco asztali lámpa. A műtárgyak szerelmeseit ezen felül klasszikus porcelánok és kerámiák is várják. Az elengedhetetlen Zsolnay-darabok közül kitűnik az a szecessziós díszváza, amely cseresznye- és gyűszűvirágos dekorjával minden művészetszerető szívét megdobogtatná a karácsonyfa alatt.  Az utóbbi években eladási rekordokat döntő modern magyar kerámiaművészetet többek között Gádor István, Gorka Géza és Lívia, illetve Simó Ágoston formabontó alkotásai képviselik majd az aukción. 

Zsolnay szecessziós díszváza,
kikiáltási ára. 1.400.000 Ft

Magyar art deco asztali lámpa,
kikiáltási ára: 80.000 Ft

Bécsi empire kandeláberpár,
kikiáltási ára: 850.000 Ft

Gádor István: Absztrakt városkép,
kikiáltási ára: 260.000 Ft

 

KLASSZIKUS ÉS KORTÁRS FESTMÉNYEK

A Karácsonyi online aukció festményanyagának gerincét a modern képek alkotják. A kollekció meghatározó darabja Nádler István Firenze című festménye. Nádler műveit az egymásnak feszülő ellentétek egyensúlyhelyzete, geometria és gesztus jellemzi. Firenze című, a Háromszögek sorozatából származó képére 1,2 millió forintról indul. A BÁV kortárs aukcióin már többször sikerrel szereplő Weiler Péter idén egy balatoni témájú képpel képviseli magát. A sorozat a balatonyi nyár mindannyiunk számára jellegzetes pillanatait eleveníti fel egy abszurd csavarral. A modern festmények és szobrok mellett természetesen most sem maradhatnak el a klasszikus tájképek, csendéletek és életképek sem.

Nádler István (Visegrád, 1938): Firenze,
kikiáltási ára: 1.200.000 Ft

Weiler Péter (Pécs, 1974): Miss Kelet-Balatoni Kistérség,
kikiáltási ára: 280.000 Ft

AUKCIÓS TÁRGYAK MEGTEKINTÉSE

2020. DECEMBER 1-9. BÁV AUKCIÓSHÁZ, 1052 BUDAPEST, BÉCSI UTCA 3. APSZISTEREM (BEJÁRAT AZ ÉKSZERBOLTON KERESZTÜL.)

MINDEN NAP 10:00 – 18:00 ÓRÁIG

Kérjük, hogy az Aukciósházban – saját és mások egészségének védelme érdekében - viseljen maszkot, használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és tartsa be a távolságtartás szabályait.

Helyszín