Firenzei rokokó kaviártartó

2021. április 29.
Aukció
A májusi árverés 122 darabot számláló műtárgykollekció igazi gasztrocsemegéket vonultat fel: egyedi cukordobozok, porcukorszórók, kínálók, kávéskészletek kínálják magukat. Az egyik legkülönlegesebb asztali ezüst mégis egy firenzei rokokó kaviártartó, amely kecses, delfineket formáló lábaival hívja fel magára a figyelmet. A 300 ezer forintról induló ezüst tartó belsejében a jég biztosítja, hogy mindig friss maradjon a kaviár.

Firenzei rokokó kaviártartó
Ezüst, 1992 gramm. Ívelt, szögletes talpon három plasztikus, öntött és cizellált delfin tartja az öblös tálat. Leemelhető fedelén faragott fa szigetelőgyűrű, valamint öntött, cizellált és vésett toboz alakú fogó. Tál peremén applikált, öntött és cizellált szalagos rózsafűzérek. Peremeken gyöngysordísz és a tálon frízben körbefutó palmettaleveles díszítmény. Belsejében foglalat tartja a fúvott, színtelen üvegbetétet.
Jelzett: Firenze, 925-ös fémfinomsági jellel, Antonio Braganti. Olasz, XX. század második fele, valamint magyar hivataljelek. 

Magassága: 27 cm. 
Kikiáltási ára: 300.000 Ft

2. Online aukció

  • Kiállítás: 2021. április 23. – május 4. Helyszín: BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi utca 1.)
  • Aukció: 2021. május 5. 17:00 óra Az árverés formája: közönség nélkül rendezett, online közvetítve. Licitálni az Axioart platformján lehet, vételi- és telefonos megbízások az Aukciósházban leadhatók.

TOVÁBB AZ AUKCIÓS OLDALRA