2. Online aukció

2021. május 05. 17:00 - 20.00
1052. Budapest, Bécsi utca 3. Apszisterem
Online aukció
Nem csak gyűjtőknek! – Megfizethető ékszerek, műtárgyak és festmények a tavaszi online aukción.

 

 

    

A 2. Online aukció időpontja: 2021. 05. 05. szerda 17:00

   

Helyszíne: 1052. Budapest, Bécsi utca 3. Apszisterem

   

Típusa: élő közvetítéses online aukció

   

Árverésre kerülő tételek megtekintése: 2021. április 23- május 4. között minden nap 10-18 óráig, (május 1-jén és 2-án, zárva)

1052. Budapest, Bécsi utca 1. Aukciósház

Az aktuális játványügyi intézkedések függvényében.

Nem csak a gyűjtőknek kínál izgalmas darabokat a BÁV a tavaszi online aukcióján. A május 5-i árverésen mindenki találhat az ízléséhez illő, megfizethető árú ékszert, festményt vagy műtárgyat.

A tavasz ékszerei

A tavasz slágerei mindig az ékszerek, a májusi online aukción széles a kínálat a finom kidolgozású, értékes drágakövekkel díszített klasszikus darabokból. Ezek a mára már igazi ritkaságszámba menő, aprólékos kidolgozású, visszafogott vagy éppen feltűnő ékszerek nagyszerűen kombinálhatók modern ruhákkal is. Ilyen a Tiffany & Co. egyik leghíresebb tervezőjének, Elsa Perettinek letisztult arany nyaklánca is. A 100 ezer forintról induló ékszer briliáns függőjével a mindennapi elegancia megtestesítője.

 

Tiffany & Co. nyaklánc: Rozé arany, 0,1 karát briliáns függővel Kikiáltási ára: 100.000 Ft  Briliáns citrin függő lánccal: Arany, 1 citrin és 25 apró, pezsgőszínű briliáns 0,25 karát Kikiáltási ára: 130.000 Ft  Briliáns nyakék: Fehérarany,14 karmos foglalású, modern csiszolású briliáns 0,3 karát és 1 csepp alakú rubin 0,4 karát Kikiáltási ára: 180.000 Ft Briliáns függő lánccal: Fehérarany, 127 apró briliáns 0,62 karát, rubin 0,5 karát, Kikiáltási ár: 200 000 HUF

 

Az utóbbi években egyre inkább reflektorfénybe kerültek a színes drágakövek, nem véletlen, hogy az aukció egyik kiemelt darabja egy gyémántokkal övezett, 4,5 karátos cseppfoma smaragddal ékített nyakék. Érdemes lesz licitálni többek között a rubinnal, akvamarinnal, almadinnal, topázzal, türkizekkel vagy éppen gyöngyökkel ékített ékszerekre is.

 

Lánc függővel: Fehérarany, vékony kígyó láncon fémötvözetű függő, 45 achtkant csiszolású gyémánt, cseppforma smaragd Kikiáltási ára: 180.000 Ft  Briliáns almandin nyakék: Arany, vékony anker láncon, 7almandin és 12 apró, modern csiszolású briliáns Kikiáltási ára: 140.000 Ft  Fülbevalópár: Arany, pave foglalt apró türkizek, 1930 körül Kikiáltási ára: 80.000 Ft 

 

A BÁV szakértői gondoltak a ballagási ajándékot keresőkre is, számukra olyan, jól kombinálható fülbevalókat, karkötőket és nyakláncokat kínálnak, amelyek igazi alapdarabjai lehetnek egy ékszerkollekciónak.  Akár a májusi esküvőt tervezők is elkápráztathatják arájukat egy különleges eljegyzési gyűrűvel, hiszen az árverés egyik fénypontja mindenképpen egy 2,44 karátos briliánssal ékített szolitergyűrű lesz, amelyre 440 ezer forintról lehet licitálni.

 

Lánc briliáns függővel: Fehérarany, 160 apró, achtkant csiszolású gyémánt  karát Kikiáltási ára: 130.000 Ft Nyaklánc függővel: Fehérarany, 11 modern csiszolású briliáns 0,3 karát Kikiáltási ára: 150 000 Ft Ékszergarnitúra 3 db: Fehérarany, lánc, függő, gyűrű, 2 kék topáz és 224 achtkant csiszolású gyémánt 0,7 karát Kikiáltási ára: 200 000 HUF

ÁTLAPOZOM AZ ÉKSZERKATALÓGUST

 

Asztali csemegék

A 122 darabot számláló műtárgykollekció igazi gasztrocsemegéket vonultat fel: egyedi cukordobozok, porcukorszórók, kínálók, kávéskészletek kínálják magukat. Nyári összejövetelek sztárjai lehetnek a spanyol királyi udvar ötvösének, Pedro Duránnak a fagylaltos kelyhei, vagy az irizáló üvegeivel hódító, az 1910-es évekből származó pesti bóléskészlet.  Az egyik legkülönlegesebb asztali ezüst mégis egy firenzei rokokó kaviártartó, amely kecses, delfineket formáló lábaival hívja fel magára a figyelmet. A 300 ezer forintról induló ezüst tartó belsejében a jég biztosítja, hogy mindig friss maradjon a kaviár. Az ezüstök között találhatunk néhány ajándéknak is kiváló női csecsebecsét: aprólékosan díszített szelencéket, miniatűröket, de gyűjthetünk a következő vásárlásokra is  egy gazdagon díszített 19. századi perselyben.

 

Pesti bóléskészlet: Ezüst, Hordozható állványon hat darab kivehető ezüst csészealj, benne fúvott és csiszolt, pótolt üvegbetétekkel. 1910 körül Kikiáltási ára: 280.000 Ft  Firenzei kaviártartó: Ezüst, Antonio Braganti. Olasz, XX. század második fele Kikiáltási ára: 300.000 Ft Persely: Ezüst, fedelén jelzett: Bécs, 1863. Kikiáltási ára: 60 000 Ft

 

Törékeny kedvencek

A porcelánok közül kiemelkedik egy 1900 körül készült nagyméretű japán dísztál, amely 100 ezer forintos kikiáltási árról indul. A már megszokott gazdag Zsolnay választékból két ritkaságot emelnek ki a szakértők: egy egyiptomi hatású art deco díszvázát, illetve egy 19. század végi díszkorsót, amely népies formavilága ellenére Tiffany-technikájú díszítésével hívja fel magára a figyelmet. A BÁV missziójának tekinti, hogy teret adjon a modern Zsolnay-kerámiáknak is, ilyen T. Surányi Anna 80-as évekbeli varia vázacsaládja, az 1990 körül készült, limitált kiadású szecessziós szivarváza és díszedény, vagy a legfrissebb, 2015-ben készült Andrási Edina tervei alapján készült díszváza, amely már a Zsolnay-gyár jövőjébe enged bepillantást.

 

Japán dísztál: Imari jellegű máz alatti kék, vörös és arany festéssel. Japán, 1900 körül. Kikiáltási ára: 100.000 Ft Zsolnay díszkorsó: Tiffany-technikával díszítve. Restaurált. Zsolnay, Pécs, 1899. Kikiáltási ára: 200.000 Ft Zsolnay díszváza: Nagy Márta tanítványa, Andrási Edina munkája a Deconstructed sorozatból, 2015. Kikiáltási ára: 80.000 Ft

 

A retró kerámiák kedvelői ez alkalommal az alacsonyabb árfekvésű, de neves készítők alkotásaiból szemezgethetnek, többek között Gádor István, Gorka Géza és lánya, Lívia, Bod Éva vagy Eschenbach Jenő munkáira licitálhatnak.

A BÁV nem csupán a kerámiákban, hanem az üvegekben is törekszik a kortársak népszerűsítésére, így az antik, gyűjtői darabok mellett Horváth Márton izgalmas vázái is szerepelnek az árverésen. A design darabok kedvelői, a karácsonyi árverésen rekordot döntő, Debreceni Lámpagyárból származó újabb alkotásra, egy Gésát ábrázoló art deco kisplasztikára, vagy Lino Sabbattini stílusos olasz ezüstvázájára licitálhatnak.

 

Horváth Márton - Díszváza: Fúvott, irizáló üveg, alján köszörült készítői jelzéssel. Kikiáltási ára: 90.000 Ft  Lino Sabattini (Coreggio, 1925 - 2016) Design váza Olaszország, 2002. Kikiáltási ára: 80.000 Ft  Kisplasztika - Gésa: Nikkelezett fém és feketére pácolt, faragott fa kombinációja, Debreceni Lámpagyár, 1930 körül. Kikiáltási ára: 28.000 Ft 

 

ÁTLAPOZOM A MŰTÁRGYKATALÓGUST

 

Az aukció legdrágább darabja a 70 darabos festményanyagból kerül ki, Spányik Kornél Vasárnap délután című alkotása 2 millió forintos kikiáltási árral indul. Az absztrakt alkotások kedvelőinek igazi csemegének számít Gerzson Pál konstruktív formákat ábrázoló olajfestménye, de licitálhatnak Nádler István Firenze című akvarelljére is, amely 1,2 millió forintos kikiáltási árával a befektetők számára is jó választás lehet. Érdemes lesz ellátogatni a kiállításra az általában absztrakt műveiről híres Gyarmathy Tihamér Növényzet című akvarelljéért is, amely igazi tavaszi hangulatot csal bármilyen enteriőrbe.

 

Gerzson Pál: Konstruktív formák, 1983 Kikiáltási ára: 340.000 Ft Gyarmathy Tihamér: Növényzet, 1973 Kikiáltási ára: 850.000 Ft Nádler István: Firenze, 1995 Kikiáltási ára: 850.000 Ft

ÁTLAPOZOM  A FESTMÉNYKATALÓGUST

HOGYAN LICITÁLHAT OTTHONRÓL?

 VÉTELI MEGBÍZÁSSAL

Az Aukciósház az Ön által megadott összegig licitál Ön helyett az árverésen.

TELEFONOS MEGBÍZÁSSAL

Felhívjuk az aukcióról, és követítjük az eseményeket, így akkor és addig licitál, amikor és ameddig Ön szeretné. Ehhez töltse ki a megbízási szerződést!

MIT KELL TENNIE?

Válassza ki a kedvencét az ékszer, műtárgy vagy festménykatalógusból, töltse ki a megbízási szerződést és küldje el  2021. május 5-én, 12 óráig kollégáinknak az aukcio@bav.hu címre, vagy érdeklődjön a 06-1-429-3024 telefonszámon. 

 

ONLINE LICITÁLÁS

Az axioart.com oldalán lehetősége van az online licitálásra, de vételi megbízást is leadhat az oldalon az árverés megelőző 24 óráig. Nem csak licitálóként, de vendégként is követheti az aukciót.

MIT KELL TENNIE?

Válassza ki a kedvencét az ékszer, műtárgy vagy festménykatalógusból, regisztráljon az axioart.com oldalán, majd legkésőbb 24 órával az árverés előtt jelentkezzen az aukcióra. Az árverés kezdetekor jelentkezzen be, és licitáljon kedvenceire!

 

ONLINE ÁRVERÉSI FELTÉTELEINKET AZ ALÁBBI LINKRŐL TÖLTHETI LE:

ONLINE ÁRVERÉSI FELTÉTELEK

Helyszín