Rolex GMT-Master II férfi karóra

2021. november 17.
Aukció
Arany 750 óratok és csat. Forgatható fekete kerámiabetétes lünetta, zöld számlap foszforeszkáló indexekkel és dátum kijelzéssel. 100 méterig vízálló tok zafír kristályüveggel. Automata szerkezet (Kaliber 3186) 48 óra járástartalékkal. Átmérő: 40 mm. Kikiáltási ára: 8 000 000 Ft

Egy Rolex birtoklása nem csupán az árcédula miatt a kivételezettek privilégiuma, hiszen a márkaboltban általában egy hosszú várólistára kerülünk, a különleges kiadásokról pedig csak igen kevesek álmodozhatnak. A máig családi kézben lévő svájci óramanufaktúra modelljei rövid és hosszútávon is jó befektetésnek számítanak. Az árveréseken beszerzett különleges darabok iránt, ha lehet még nagyobb az érdeklődés. A decemberi aukció legnagyobb dobása is egy ikonikus Rolex GMT-Master II karóra lesz.

Az 1954-ben bemutatott Rolex GMT-Master karóra megalkotását eredetileg a légiközlekedés inspirálta, ez volt a híres Pan Am légitársaság hivatalos órája is. Így nem véletlenül vált a világutazók egyik kedvelt óratípusává. A GMT rövidítés a Greenwich Mean Time – azaz a greenwichi középidő kifejezésből ered. Ez az egyik legnépszerűbb Rolex modell, mely szintén helyet kapott a James Bond filmek egyikében és méltán lett a gyűjtők egyik keresett darabja is. Számlapja 24 órás beosztású lünettája forgatható, különleges zöld számlapja feltűnő megjelenést kölcsönöz neki. A II-es típus már egy technikai innovációt is tartalmaz az eredetihez képest, ugyanis a korábban szinkronizált óramutatók már külön-külön is állíthatóak rajta, egyszerre három időzónát is tud kezelni. Az új szerkezet egyszerű és intuitív használatot eredményez viselője számára.

TOVÁBB AZ AUKCIÓRA