MŰTÁRGY­BECSÜS

Offline
A BÁV Becsüs Akadémia által szervezett becsüsképzések közül a műtárgybecsüs képzés nagyon népszerű, szinte mindig „telt házas”, sok esetben csak váróslistán tudjuk az érdeklődőket fogadni.

Hogyan épül fel a képzés?
A szakmai képzés 250 tanórából és két tananyagegységből áll.
A tananyag elsajátítására a résztvevőknek kilenc hónap áll rendelkezésére.

A két tananyagegység:
1. A becsüs és a régiségkereskedő általános tevékenysége
2. Műtárgyak (üveg, kerámia-porcelán, dísztárgy, fegyver, keleti régiség, óra, ikon) értékbecslése

Az elméleti oktatás – mely a teljes tananyag közel felét teszi ki – helyszíne: a BÁV Zrt. Csalogány utcai székháza (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.).
A gyakorlati oktatások helyszíne: a BÁV Zrt. Csalogány utcai székháza (1027 Budapest, Csalogány u. 23-33.) és a BÁV Bécsi utcai galériája (Budapest, Bécsi utca 1-3.).

A tananyag gerincét a szakmai tárgy, a Műtárgyak értékbecslése adja, melynek elméleti oktatása során a résztvevők megismerkednek a tárgyak keletkezésének történelmi-kulturális hátterével, létrejöttük társadalmi és gazdasági körülményeivel, a mindennapi szokások és divatirányzatok által alakított formavilágukkal; az üveg-, porcelán-, kerámia-, ötvös- és ikonművészettel, a fegyverek és a keleti művészetek változatos világával; a stílusokat jellemző díszítőelemekkel, valamint a műtárgyak készítésének technológiai folyamatával.

A gyakorlati foglalkozások alkalmával pedig a résztvevők bepillanthatnak a galériák működésébe (bizományi, aukciós, zálogbecsüsi tevékenység); megtanulják, hogyan kell szakszerűen megnevezni és leírni az eladásra felkínált tárgyak ismérveit, állapotát, elvégezni azok értékbecslését; foglalkoznak a műtárgyak korának, stílusának, anyagának felismerésével, a forma és a díszítés közötti összefüggésekkel; valamint áttekintik a műtárgyak árképzését és a hazai műtárgypiac helyzetét.

Mikor indul a következő tanfolyam?

Az új felnőttképzési törvény értelmében és az új, de a korábbihoz hasonló programkövetelmények alapján, az eddigiekhez nagyban hasonló tartalommal 2021 őszétől újra elindítjuk a műtárgybecsüs képzést is.
A BÁV Becsüs Akadémia által szervezett becsüs tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, amelyet a képző intézmény állít ki. E tanúsítvány birtokában képesítő vizsgára jelentkezhetnek, amit független vizsgaközpont bonyolít le.

Tanfolyamainkra folyamatos becsatlakozási lehetőség van a szabad helyek függvényében!

További részletek: akademia@bav.hu

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE!

Műtárgybecsüs képzés:
indulás: 2021. szeptember 28., kedd
oktatási napok: kedd és csütörtök, 17:00-20:15 között
részvételi díj: 360 ezer forint

Érdeklődés: akademia@bav.hu 

.

Becsüs akadémia - gyakran ismételt kérdések

Kapcsolat

Általános tájékoztatás
Email: akademia@bav.hu
Telefon: 06-1-325-2613
1027 Budapest, Csalogány u. 23-33., fszt. 7-es iroda

Fejes Júlia
oktatásszervező menedzser
Email: fejes.julia@bav.hu
Telefon: 06-1-325-2790, 06-20-422-4421

Tóth Mihály
oktatásszervező menedzser
Email: toth.mihaly@bav.hu
Telefon: 06-1-325-26-13, 06-20-281-2056

Szakképesítés azonosító száma: 04164004
Szakképesítés megnevezése: Műtárgybecsüs
Szakmai képzés engedélyszáma: E/2021/000158