Breguet

Aukció
Az 1775-ben alapított Breguet egyike a legöregebb óramanufaktúráknak. Óráit különleges gravírozással látta el, a mintákat a saját maga által erre a célra megalkotott, kézzel hajtott precíziós gilosáló géppel készítette. Ezek a gravírozott számlapminták és az általa kreált Breguet-mutatók tették a karóráit és teszik a mai napig egyedivé, messziről felismerhetővé.

Az 1775-ben alapított Breguet egyike a legöregebb óramanufaktúráknak. Az alapító Abraham-Louis Breguet talán a legnagyobb valaha élt órakonstruktőr volt, az ő nevéhez fűződik a billegő hajszálrugójának tökéletesítése, az automata felhúzású órák korai példányainak megalkotása, az első karóra elkészítése és a tourbillon feltalálása. Óráit különleges gravírozással látta el, a mintákat a saját maga által erre a célra megalkotott, kézzel hajtott precíziós gilosáló géppel készítette. Ezek a gravírozott számlapminták és az általa kreált Breguet-mutatók tették a karóráit (vagy akkoriban azért jobbára zsebóráit) és teszik a mai napig egyedivé, messziről felismerhetővé.

Breguet Le Réveil du Tsar arany férfi karóra

Kikiáltási ár: 5 millió forint

Ezen a karórán nem kevesebb, mint 7 különböző ilyen mintázatot lehet felfedezni (clous de Paris, satine circulaire, sauté piqué, pointes de diamante, vieux pannier, décor flammé, and grain d'orge circulaire). A számlap az understatement netovábbja: aranyból készül, amit ezt követően ezüsttel vonnak be. A 5707-es számú "Le Réveil du Tsar" modell I. Sándor orosz cárról kapta a nevét, aki a napoleoni háborúk idején vezette Oroszországot. Aki Breguet-t hord a karján, egy darabka történelmet is magára vesz egyben. A gilosált számlap sokszínűségén túl a mechanikus ébresztő funkció teszi ezt a modellt különlegessé. Az óra összes funkciója: automata szerkezet, dátum kijelzés, másodperc segédszámlap, második időzóna kijelző, ébresztési idő beállításának segédszámlapja, ébresztési power-reserve kijelző, ébresztés ki/be visszajelző ablak, zafír hátlap (és front üveg természetesen), a felhúzó rotor anyaga is 18 karátos arany.

tovább az eseményhez