Corum Admirals Cup

Aukció
A CORUM Admiral’s Cup óra különleges, tizenkétszögletes tokformája mellett a számlapján elhelyezkedő, a percek és órák jelzésére szolgáló skálája is emblematikus. Az itt látható női órát ezen kívül látványos bőr szíja és a 83 modern csiszolású briliáns teszi még emlékezetessebbé.

A Corum társaságot 1955-ben alapította Jean Rene Banwart nagybátyjával, Gaston Ries-sel a svájci La Chaux-de-Fonds-ban. Az Admiral’s Cup -hoz kapcsolódó első modellt 1960-ban mutatták be. Az óra hátlapját gravírozott vitorlás hajó és az Admiral’s Cup felirat díszítetté. Az első vízálló óra egy négyzet alakú tokban igazi technikai bravúrnak számított. A következő jelentős dátum az óra történelmében 1983, amikor megjelent a tizenkét szögletes ikonikus forma a Lion Haert modellel és összefonódott a Corum név a vitorlázással. Banwart, a Corum-ház elnöké, aki az órák mellett a vitorlázás szerelmese is volt, az 1983-as Mumm Admiral’s Cup brit hajóverseny tiszteletére tervezett egy modellt. Az első három helyezett a híres verseny után elnevezett karórával térhetett haza, amely már hordozta az óra máig sajátos külső vonásait.

Corum Admirals Cup Chronograph MOP női karóra

Kikiáltási ár: 2 millió forint

Az Admiral’s Cup óra különleges tizenkétszögletes tok formája mellett számlapján elhelyezkedő, percek es órák jelzésére szolgaló skálája is emblematikus. A megszokott arab vagy római számok helyett a hajók közötti kommunikációban használatos jelek, vagyis zászlók zománcképei díszítik az órát. Az egyedi megjelenés mellett az óra kitűnően ellenáll a hajózás viszontagságainak, 30 méterig vízálló. Ami egy dekoratív vitorlás ábrával kezdődött hatvan éve, mára kultikus hajós gyűjtői darabbá nőtte ki magát.

TOVÁBB AZ AUKCIÓRA