3. Online aukció

2021. október 07. 17:00 - 20.00
Élő online aukció
A BÁV októberi online aukcióján közel 300 kvalitásos alkotásra licitálhatnak. Az ékszereknél a kifinomult, drágakövekkel díszített alapdarabok, a műtárgyaknál klasszikus és modern különlegességek, míg a festményeknél a lakberendezési célú, értékálló alkotások kerülnek kalapács alá.

A 3. Online Aukció leütési listája:

átlapozom a LEÜTÉSI LISTát

.

 

3. Online aukció időpontja: 2021. október 7. 17:00


Helyszíne: axioart.com


Típusa: élő közvetítéses online aukció


Árverésre kerülő tételek megtekintése: 2021.

szeptember 25. és október 6. között hétköznap 10-18

óráig, szombatonként 10-14 óráig,

1052. Budapest, Bécsi utca 1. szám alatt, a BÁV Aukciósházban

Ékszerek és órák aukciója 

A 80 darabból álló kollekció az ár-érték arányban verhetetlen vintage ékszerek közül a legkeresetebb alapdarabokat vonultatja fel. A BÁV szakértői olyan finom kidolgozású, valódi drágakövekkel díszített ékszereket válogattak össze, amelyek egyaránt illenek a modern vagy a klasszikusabb öltözetekhez. Ilyenek például a letisztult, egyetlen briliáns függővel ékített aranynyakláncok, fülbevalók és elegáns karláncok.  A színes drágakövek közül a rubin, az ametiszt és az ónix mellett a többféle színben is fellelhető turmalin drágaköves ékszerek is nagy sikerre számíthatnak. Nem maradhattak ki most sem az anyagból az egyre ritkább lencse formájú türkíz és korall fülbevalók sem, amelyek rendre a legnagyobb licitharcokat követően kelnek el.

   

Turmalin ékszergarnitúra (28), kikiáltási ára: 280.000 Ft. Szabó Hajnalka, a BÁV ékszerüzletágának vezetője

Az aukció egyik kiemelt darabja egy mindössze 80 ezer forintos kikiáltási árról induló platinából készült hegyikristály medál. Ez a kifinomult, gyöngyökkel, valamint 33 apró gyémánttal és egy nagyobb briliánssal díszített darab értéke a ma már kiveszőfélben lévő pazar ötvösmunka adja. A nagyobb ékszerházak közül a Barakka, I Codici is képviselteti magát, de licitálni lehet pl. egy Chopard női  karórára is. A kollekcióban a zsebóráktól a modern automata karórákig szerepelnek különleges és értékálló darabok.

   

Hegyikristály medál (72), kikiáltási ára: 80.000 Ft. Tissot Powermatic 80 férfi karóra, kikiáltási ára: 140.000 Ft

 

letöltöm az ÉKSZERkatalógust

Műtárgyaukció

Érdemes körülnézni a műtárgyanyagban is, hiszen az asztali ezüstöktől a szobrokon át az értékes porcelánokig sok izgalmas darabbal készültek a szakértőink. Az anyag érezhetően kettéválik a klasszikus és a kortárs darabokra: az árverésen egyaránt szerepelnek Zsolnay historizáló kerámiák, így pl. egy 1888-ból származó füleskosár 1888-ból, vagy Gorka Géza és lányának, Líviának modern kerámiái. Előbbitől egy 110 ezer forintról induló bájos figurális kaktuszkaspó, utóbbitól egy 50 ezer forintos kikiáltási árú modern díszváza kerül aukcionálásra.

   

Zsolnay füleskosár az Old Ivory sorozatból (271), kikiáltási ára: 120.000 Ft. Gorka Lívia: Díszváza (210), kikiáltási ára: 50.000 Ft

Ismét gazdag asztali ezüstkínálat várja a licitálókat, ezek az egyedi cukordobozok, fűszertartók, kínáló tálak bármely asztalt feldobhatnak. Az antik ezüstanyagból kiemelkedik egy vaddisznóagyarakkal díszített art deco asztalközép.

Art deco asztalközép, ezüst, E. L. Vietor jelzéssel (228), kikiáltási ára: 150.000 Ft

Izgalmas lakberendezési tárgyak között is lehet válogatni, ilyen pl. egy Space Age asztali lámpa, egy feltűnő cseh örvényváza, vagy a már inkább dísztárgynak számító feltűnő Moser parműmösüvegek. A műtárgynak is beillő kortárs ékszerek között olyan különlegességek is szerepelnek, mint Péri József skorpió bogara, amely eredeti 1983-as, Képcsarnok Vállalatos számlájával kerül kalapács alá. Az érdekességek között szerepel még egy világháborús emléktárca, amelyet valószínűleg egy orvos kaphatott az általa kezelt tisztektől, többek között Gróf Széchenyi Rezsőtől.

LETÖLTÖM a műtárgykatalógust

Festményaukció

A festmények között a tömör, konstruktív formaadásról és a kompozíciói monumentalitásáról ismert kortárs művész, Angyalföldi Szabó Zoltán, Csendélet virággal című olajképére 480 000 forinttól, Bartl József Virágcsendéletére pedig 180 ezer forinttól lehet majd licitálni. Az idei kollekció egyik érdekessége és legkorábbi darabja egy 18. századi Mária Terézia portré, míg az igen keresett absztrakt alkotások közül egy Kassák Lajos után készült Piros kompozíció emelkedik ki, amely kikiáltási ára 120 ezer forint. Az árverés legdrágább tétele Aknay János: A pirosruhás angyal című nagyméretű festménye, amely 750 ezer forintról várja a liciteket.

 

   

Angyalföldi Szabó Zoltán: Csendélet virággal (130), kikiáltási ára: 480.000 Ft. Aknay János: A pirosruhás angyal (167), kikiáltási ára: 750.000 Ft.

letöltöm a festménykatalógust

HOGYAN LICITÁLHAT OTTHONRÓL?

 VÉTELI MEGBÍZÁSSAL

Az Aukciósház az Ön által megadott összegig licitál Ön helyett az árverésen.

TELEFONOS MEGBÍZÁSSAL

Felhívjuk az aukcióról, és követítjük az eseményeket, így akkor és addig licitál, amikor és ameddig Ön szeretné. Ehhez töltse ki a megbízási szerződést!

MIT KELL TENNIE?

Válassza ki a kedvencét az ékszer, műtárgy vagy festménykatalógusból, töltse ki a megbízási szerződést és küldje el  2021. október 7-én, 12 óráig kollégáinknak az aukcio@bav.hu címre, vagy érdeklődjön a 06-1-429-3024 telefonszámon. 

 

ONLINE LICITÁLÁS

Az axioart.com oldalán lehetősége van az online licitálásra, de vételi megbízást is leadhat az oldalon az árverés megelőző 24 óráig. Nem csak licitálóként, de vendégként is követheti az aukciót.

MIT KELL TENNIE?

Válassza ki a kedvencét az ékszer, műtárgy vagy festménykatalógusból, regisztráljon az axioart.com oldalán, majd legkésőbb 24 órával az árverés előtt jelentkezzen az aukcióra. Az árverés kezdetekor jelentkezzen be, és licitáljon kedvenceire!

 

ONLINE ÁRVERÉSI FELTÉTELEINKET AZ ALÁBBI LINKRŐL TÖLTHETI LE:

ONLINE ÁRVERÉSI FELTÉTELEK