A színek játéka

2023. február 17.
Ékszer
A tanzanit különleges tulajdonsága az ún. pleokroizmus, ami lehetővé teszi, hogy más szögből nézve más-más kék árnyalatot mutasson. Ez a fehérarany, 14 karátos, 10 brillel gazdag arany gyűrű szépségét a tanzanit koronázza meg, és az Art&Antique művészeti kiállítás és vásár egyik kiemelt darabja.

A tanzanit 1967-ben Tanzániában fedezték fel, innen kapta nevét is. Lelőhelye igen kis területre szűkül Afrikában, ezért igazi különlegességen számít. Népszerűségének másik oka, erős pleokorizmusa, melynek köszönhetően színe lila, kék, sőt még sárga színekben is pompázhat. Az első két megjelenési formája a leggyakoribb.

tudj meg többet a pleokroizmusról

A tanzanitról többen ezt vallják, hogy sejtmegújító hatása van és oldja a szorongást. Ennek valóságalapja azonban nem bizonyított. Az viszont biztos, hogy az Art&Antique kiállításon és vásáron is szereplő fehérarany gyűrű, gyöngyház intarziás díszítéssel, karmos foglalású ovális tanzanittal és 10 modern csiszolású briliánssal rendelkezik. És minden bizonnyal az esemény egyik igazi ékköve lesz.

tovább az art&antique eseményre